Vágólapra másolva!
Vadócz Krisztián a dán Odense BK csapatához igazolt. A 40-szeres magyar válogatott labdarúgó iránt holland, spanyol, görög és amerikai csapatok is érdeklődtek, végül azonban a dánokat választotta, mert anyagilag és szakmailag is ezt tartotta a legjobb választásnak.

A 27 éves középpályás legutóbb a holland NEC Nijmegenhez szerepelt, előtte pedig a spanyol Osasunát erősítette. Vadócz egy plusz egy éves szerződést írt alá a legutóbbi idényben tizedik (tehát a 12 csapatos bajnokságban épphogy bennmaradt), előtte azonban kétszer is az Európa Liga főtábláján szerepelt csapathoz.

Vadóczot más csapatok is csábították, például Marco van Basten együttese. "A Herenveen jelentkezett Hollandiából, ők tavaly is akartak, akkor is hajszálon múlt, hogy nem oda mentem, most is közel voltunk, de végül nem az övék volt legvonzóbb ajánlat. Ezen kívül a legkomolyabb érdeklődők közé tartozott pár spanyol klub, de a Levante, a Zaragoza és a Celta Vigo esetében hiába voltunk közel a megegyezéshez, a spanyol focit sújtó válság közbeszólt" - nyilatkozta a Pepsifoci.hu-nak.

Mint elmondta, mivel már nem húszéves, fontos volt számára a kiszámíthatóság, a tervezhetőség, és az anyagi biztonság. "Ez meglett volna az Egyesült Államokban, az MLS-ből két konkrét ajánlat is befutott, de azzal úgy voltam, hogy oda ráérek majd pár év múlva elmenni. Természetesen voltak orosz és ukrán lehetőségek is, ahogy ez mostanában megszokott, de a keleti irány nem vonzott, ahhoz nagyon visszautasíthatatlan ajánlat kell, hogy bizonyos körülményeket elviseljen az ember."

Forrás: AFP/Oliver Lang
Vadócz klub nélkül nem tudott bekerülni a válogatottba, most változhat a helyzet

"Az Odense egyike a legnagyobb és a legtradicionálisabb dán kluboknak" - folytatta Vadócz. "A tavalyi éve gyengébben sikerült, de azt megelőzően háromszor is második helyen végzett a Köbenhaven mögött. Most is a bajnoki címért megyünk, de nem csak a Köbenhaven, hanem a modern európai csapat példájaként emlegetett Nordsjaelland is nagy ellenfélnek számít. Utóbbi csapatról egyre többet beszélnek Európában, megnyerte a bajnokságot, BL-főtáblán vannak, szóval lesz riválisunk. Azt sajnálom csak, hogy lemaradtam a Köbenhaven elleni rangadóról, ami a múlt héten volt. 2-2 lett, és azóta mindenki arról beszél itt. Azt mondják, hogy talán évtizedek óta a legjobb, legszínvonalasabb dán bajnoki volt." Hozzátette: fontos volt számára, hogy bajnoki címért küzdhessen új csapatával, illetve, hogy szakmailag és anyagilag is előrelépjen.

A játékost csütörtök este 17 órakor mutatják be a dán sajtónak, majd rögtön be is mutatkozhat a 19 órakor kezdődő, FC Fyn elleni edzőmeccsen. Az Odense jelenleg - négy győzelemmel, két döntetlennel és két vereséggel - negyedik a tabellán.