Nézői felháborodás után átmenetileg leverte a régi Tévémaci az újat

Foky Ottó Munkácsy Mihály- és Balázs Béla-díjas animációs filmrendező alkotásával, a TV maci bábfigurájával kezében
Vágólapra másolva!
Egyelőre úgy néz ki, hogy a tévézők méltatlankodása után visszakerült az Esti mese megszokott macija a helyére, eltüntetve a számítógép elé ülő, modern mesefigurát. Az [origo] kérdésére az MTVA jelezte, hogy a helyzet átmeneti.
Vágólapra másolva!

Számos panaszos levelet kapott még az [origo] szerkesztősége is, amikor új, soványabb medvére cserélte az MTVA a megszokott Tévémacit, miközben a hagyományos zenét is megváltoztatták. "Nem tetszik az új tv-maci! Ijedt szemű, fordított pulóveres, zaklatott maci ez, nem nyújtja a békés, boldog megnyugvást. Közelről különösen ijesztő rémület van a szemében" - írta egy olvasónk. A rovat oldalán most is lehet szavazni, jelenleg 4%-on áll az új figura tetszési indexe.

Forrás: MTVA/sajtószoba

Szeptemberben azonban az M2 visszahozta a régi Tévémacit, így megkérdeztük az MTVA-t, mi indokolta az újabb cserét. "Ahogy azt az esti mesesáv új főcímének húsvéti bevezetésekor több fórumon is jeleztük, az új Tévémaci figurák megalkotásakor számolnunk kellett azzal, hogy erős lesz a nosztalgia a régi iránt, hiszen generációk nőttek fel a korábbi főcímen, ennek tudatában kezdtünk bele a munkába. Az MTVA Közönségszolgálatához a változtatás óta sok észrevétel érkezett a témában, köztük több olyan is, amely igényelte a régi Tévémaci-főcím újbóli használatát. A közmédia szakemberei ezért a nyáron úgy döntöttek, hogy ősztől átmenetileg újra a régi, Foky Ottó készítette főcímet vetíti az M2 a mesék előtt. Sajnálatos és nem várt aktualitása ma e döntésnek, hogy az időközben eltávozott kiváló művész, Foky Ottó előtt is tiszteleghetünk ezzel" - áll a hivatalos válaszban.

Az MTVA részéről hozzátették, hogy "a jelen helyzet átmeneti, és hamarosan a megújulási folyamat újabb részleteit tárják a nyilvánosság elé", tehát visszatérhet még az újabb figura.