Vágólapra másolva!
Roy Hodgson, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya csalódott John Terry döntése miatt, aki hétfőn lemondta szereplését a nemzeti együttesben.

"Szeretném megköszönni Terrynek mindazt, amit a válogatottért tett, mióta én vezetem a csapatot" - mondta a 65 éves szakember. "Természetesen csalódott vagyok, hogy elvesztünk egy ilyen rutinos és kiváló képességű játékost. Nehezen bár, de elfogadom a döntését."

A 31 esztendős futballista - akit júliusban egy londoni bíróság felmentett a rasszizmus vádja alól - közölte: tarthatatlanná vált a helyzete, mivel a szövetség (FA) tovább vizsgálódik ellene.

A vád szerint a Chelsea idén Bajnokok Ligája-győztes hátvédje egy tavaly október 23-án lejátszott bajnoki találkozón rasszista kijelentést tett Anton Ferdinandra, a Queens Park Rangers futballistájára. Terry mindvégig ártatlannak vallotta magát, de az incidens miatt az FA úgy döntött, hogy nem lehet a válogatott csapatkapitánya. Válaszul Fabio Capello szövetségi kapitány februárban lemondott posztjáról.

Amennyiben az FA bűnösnek találja Terryt, a liverpooli Luis Suárez nyolc mérkőzéses eltiltásához hasonló büntetést kaphat: az uruguayi játékost az előző szezonban tiltották el azért, mert sértegette a Manchester United védőjét, Patrice Evrát. Terry 2003 óta hetvennyolcszor szerepelt a válogatottban, legutóbb szeptember elején a Moldovában 5-0-ra megnyert világbajnoki selejtezőn.