300 milliárd forintos beruházási programot indít a MOL

Vágólapra másolva!
Az elkövetkezendő három évben több mint 300 milliárd forintot fektet be Magyarországon a MOL. A beruházási program tevékenységének csaknem minden területét érinti.
Vágólapra másolva!

A nehéz iparági környezetre fejlesztésekkel reagál a MOL. Az előrehozott beruházások révén elért hatékonyságnöveléssel, valamint költségcsökkentéssel szeretné a cég visszaszerezni elsőbbségét az európai olajfinomítók rangsorában.

A keret mintegy felét magyarországi szénhidrogén-kutatásra és mezőfejlesztésre költené a cég, amibe a nem-hagyományos kutatások is beletartoznak. A földgázszállítás területén a nyugat-európai import kapacitás növelése a cél a meglévő rendszer minőségének javítása mellett.

A finomítás és kereskedelem üzletág termékpalettáját a 30 milliárd forintos beruházásból megvalósuló tiszaújvárosi butadién-üzem bővítheti. A program keretein belül felújításra kerül a szlovákiai Ipolyság és a százhalombattai olajfinomító közötti kőolajvezeték, valamint utóbbi és a tiszaújvárosi vegyipari üzem közötti vegyipari vezeték is. Ezen kívül további fejlesztéseket eszközöl a cég a hazai benzinkút-hálózatán.