Sütőtökös pite

sutotok
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 20 perc bruttó 70 perc

Alapanyag:

  • 750 g hámozott, felkockázott sütőtök
  • 350 g omlós tészta
  • 140 g cukor
  • fél teáskanál só
  • fél teáskanál szerencsendió
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 tojás
  • 25 g olvasztott vaj
  • 175 g tej
  • fél evőkanál porcukor

A sütőtököt 15 perc alatt puhára főzöm, kihűtöm. A sütőt 180 fokra előmelegítem, az omlós tésztát 22 cm-es piteformába teszem, 15 perc alatt elősütöm - hogy ne emelkedjen fel, ráborítok egy sütőpapírt, amibe rizst vagy babot szórok (ezt hívják vakon sütésnek). Ha kész, 220 fokra melegítem a sütőt.

A szárazanyagokat összekeverem, egy másik tálban a vajat, a tejet és a két tojást vegyítem. Az utóbbihoz hozzáadom a villával összetört sütőtököt, végül az egészet összekeverem és ráöntöm az omlós tésztára. 10 perc után 180 fokra állítom a sütőt és 35-40 perc alatt készre sütöm a pitét.