Új napi, magyar sorozat jön a Jóban Rosszban és a Barátok közt mellé

Vágólapra másolva!
A valóságshow-t és a klasszikus szappanoperát keveri a tervek szerint a TV2 új, napi sorozata, amelyen a Jóban Rosszban producere és a stáb egy része dolgozik. Ahogy a Bűnök és szerelmek címből is kiderül, bűnügyi témák keverednek majd érzelmi szálakkal.
Vágólapra másolva!

Napi félórás sorozaton dolgozik a TV2, külön írócsapat állt fel erre a munkára: az írók egy része a Jóban Rosszban-on edződött - mondta az [origo]-nak a projektről Nagy Tamás, a TV2 szappanoperájának producere. "Kipróbált emberekből áll a csapat, az alapkoncepció pedig az enyém. Klasszikus napi szappansorozatról van szó, valóságshow-s elemekkel. Megfordítottuk a módszertant: ez olyan reality, ahol nem egy házba teszünk be szereplőket, hanem egy történetben helyezzük el őket. A történetben ők önmagukat játsszák. Amikor elkezdtünk castingolni, úgy kezdtünk építkezni, ahogy valóságshow-ra szoktak. A megtalált embereket, akik egy napi sorozatba beilleszthetőek, azokat finomcastingoltunk, és rájuk írtuk a karaktereket. Ők főleg fiatalok, de különböző korosztályok is jelen lesznek, akik saját, természetes reakcióikat viszik bele a filmbe" - mondta Nagy Tamás.

Forrás: [origo]

A dialógus ebben az esetben nem lesz megírva előre, mint mondjuk a Jóban Rosszban-nál vagy bármely telenovellánál, szappanoperánál, improvizáció lesz helyette. A stáb helyzetbe hozza a szereplőket, ahol aztán saját szókincsükkel reagálnak, ahol vérmérsékletük szerint cselekednek. Ilyenkor nyílnak új felületek, a rendező döntése lesz a forgatási helyszínen, hogy a nem tervezett sztoriba bekerülő elemeket (például utcai forgatásnál egy koccanás a háttérben) megtartja-e.

"Sok a külső helyszín, nem stúdióban forog, és miközben lesz egyfajta dokumentarista jellege, felvállaltan fikciós mű. Lesz állandó rendőrségi helyszínünk, de lakásokat is bérlünk majd. A dramaturgiai vezérfonal már megvan, intrika, szerelmek adják a fő vonalakat, nem véletlen a Bűnök és szerelmek cím. A fő téma az érvényesülés, a legfontosabb karaktercsoportot pedig alapvetően esélytelen, a társadalom mélyéről jövő fiatalok alkotják, akik közül nem mindenki tudja, hogy a könnyebb út mindig a veszélyesebb. Egy csapat fiatal áll a középpontban, olyan csapat, amely a saját útját keresi, küzd, hogy ne menjen el a bűnözés irányába. A szereplőket a múltjuk tartja őket össze, az, honnan érkeznek, a közös a kamaszkoruk" - vázolta a producer.

Forrás: [origo]

"Ez a fázis nagyon izgalmas, amikor a semmiből létrehozunk egy fikciós világot. Izgalmas például, hogy elvigyek-e egy karaktert egy gyilkosságig. A Született feleségek elején rögtön meghal a narráló karakter, mi keressük, melyik jobb megoldás: rögtön ilyesmivel nyitni, vagy megmutatni az előzményeket? Ami nekem öröm és külön izgalom, hogy itt időben közelebb van a gyártás a vetítéshez, azaz gyorsabban lehet alakítani a sztorin, a közönség visszajelzései alapján" - mondta, hozzátéve, hogy ha a Jóban Rosszban-on szeretnének alakítani, eltelik fél év, mire képernyőn is látszik, annyival előrébb van a forgatókönyv, a felvétel.

A csapdákat, amelyek a Marslakók végét okozták, úgy látja, simán kikerülik. "A magyar sorozatgyártás egyik legprofibb csapata áll a produkció mögött. A miénk klasszikus napi sorozat szabályai szerint, az utcán forog, hihetően valósághű lesz. Mi betartjuk az alapvető dramaturgiai szabályokat. A néző kap szerethető és utálható karaktert, jó fazonokat, viszonyulási pontokat. A fiatal és az idősebb nézők is megtalálják azt, akivel azonosulhatnak" - ígérte Nagy Tamás.

Nem lesznek hírességek, celebek a szériában, nem lesz olyan húzónév, akivel el lehet adni a sorozatot a médiának. Egy szereplőjelölt van, aki valamennyire ismert, egy volt megasztáros, de zömmel civilek vannak a produkcióban. "Elsősorban olyan karaktereket, fazonokat kerestünk, akik képesek interakcióra, akik nem fagynak le a kamerák előtt, akikkel lehet együttműködni. Nagyon bízom benne, mert szerethető a koncepció - legalábbis nekem" - tette hozzá.

Forrás: [origo]

Még nem forgatnak, de pár héten belül kezdenek, most még a finomhangolás megy. A sorozat várhatóan télen már a képernyőn lesz, és mivel egy ilyen műsor nem olcsó, biztosan főműsoridőben, este.