Vágólapra másolva!
Roberto Mancini, a Manchester City edzője nem aggódik amiatt, hogy csapata elég döcögösen kezdte a bajnokságot, és biztos benne, hogy sikerülni fog a címvédés.

A City öt meccs alatt kilenc pontot szedett össze, és így jelenleg hetedik a tabellán, négy ponttal elmaradva az éllovas Chelsea mögött. Mióta Mancini az edző, először fordult elő, hogy a City egymás utáni négy meccsen nem tudott nyerni: a bajnokságban a Stoke és az Arsenal ellen is 1-1-re végzett, a BL-ben a Real Madridtól 3-2-re, a Ligakupában pedig az Aston Villától 4-2-re kapott ki.

"Mindig nehéz ismételni egy arannyal végződő idény után, de mi fogjuk megnyerni a bajnokságot. Megesik olyan, hogy az ellenfél jobban játszik a csapatodnál, vagy nincs szerencséd, és mi most ilyen helyzetben vagyunk. Ilyenkor nyugodtak kell maradni, és dolgozni tovább" - nyilatkozta Mancini.

Az olasz edző szerint a gyengébb rajtban az is közrejátszott, hogy Maicon és Matija Nastastic is az átigazolási időszak utolsó napján került, ennek ellenére nem gondolja, hogy túl nagy gond lenne a védekezéssel, mivel csak kettővel kapott több gólt a City, mint tavaly ilyenkor.

A hétvégén a Fuham lesz a City ellenfele, és ezen a meccsen már Samir Nasri is játszhat, aki a Real ellen sérült meg. Nem lesz viszont ott a csapatban Jack Rodwell, Micah Richards és Maicon, ők még nem jöttek rendbe. Mancini úgy látja, idén még keményebb a Premier League, mivel a középcsapatok, mint amilyen a Stoke, a Sunderland és a Fulham, felszívták magukat.