Vágólapra másolva!
Bejelentette O2 leányvállalatának tőzsdére vitelét a Telefónica, Spanyolország egyik legnagyobb telefontársasága. A kibocsátás a tervek szerint év végéig valósul meg a frankfurti tőzsdén.
Vágólapra másolva!

A szerdai bejelentés szerint közel 1,5 milliárd eurós részvénykibocsátást valósítanak meg a frankfurti tőzsdén. A tőkebevonás része a vállalat azon törekvéseinek, hogy csökkenteni tudják 57 milliárd eurós adósságukat, valamint fenntartsák hitelbesorolásukat a növekvő spanyol problémák fenyegetettsége ellenére. A társaságnak évente 7-8 milliárd eurót kéne bevonnia 2015-ig, ha vissza szeretné fizetni esedékes adósságaikat és, hogy fedezni tudja az esetlegesen emelkedő refinanszírozási költségeket.

Az O2 az egyik legkisebb távközlési szolgáltatónak számít Németországban 16 százalék körüli piaci részesedésével, ám az elemzők szerint az erős német gazdasági környezet és az egyik legnagyobb mobilszolgáltatónak számító anyacég támogatása jelentős növekedési potenciált jelenthet a társaságnak. Ez a tény, valamint az cég által ígért 500 millió eurós jövő évi osztalékfizetés vonzóvá teheti a papírt a befektetők számára.

Telefónica (MCE)

Forrás: [origo]