Vágólapra másolva!
Egy 19 éves ifjonc vette a hátára a szezont igencsak bukdácsolva kezdő Milant, az egyiptomi apától és olasz anyától származó Stephan El Shaarawy a piros-feketék legfiatalabb gólszerzője lett a BL-ben, és az elmúlt négy meccsen olyat produkált, amely a gólkirályi címig jutó Zlatan Ibrahimovicnak sem sikerült.

El Shaarawy a legutóbbi négy meccs mindegyikén betalált, és összesen öt gólt jegyzett, Ibrahimovicnak tavaly szintén volt egy négy találkozós sorozata, de ő eggyel kevesebb gólig jutott, és a négyből kettőt tizenegyesből szerzett.

El Shaarawy az Udinese elleni bombával kezdte a gólgyártást, majd a Cagliari elleni 2-0 alkalmával mindkét Milan-gól az ő nevéhez fűződött. A sorozat múlt hétvégén Parmában folytatódott, ahol nem a támadón múlt, hogy a Milan csak ikszelt, szerda este pedig Szentpéervárott villant a tehetség, amikor szép szóló végén talált be a Zenit elleni 3-2-es diadal alkalmával.

Az Udinese elleni bomba 0:44-nél látható:


"Már pár edzés után tudtam, hogy egy jövőbeli bajnokkal van dolgom. Nagyszerű technikai képességei vannak, sokkal gyorsabban meglátja a pályán a lehetőségeket, mint mások, ráadásul a pályán kívül nagyon jó srác. Az idő neki dolgozik, ő pedig bizonyítja, hogy még egy olyan klubban is főszereplő lehet, mint a Milan, amelyben igazi sztárok szerepelnek" - mondta egykori tanítványáról Alessandro Dal Canto, aki a Padovánál dolgozott együtt az ifjonccal, ahol a Genoa kölcsönjátékosaként szerepelt a 2010-11-es szezonban.

A Kis Fáraó becenévvel illetett csatár az UEFA statisztikája szerint 12 kilométert futott a szerdai meccsen, ennél többet csak a Zenit középpályása, Roman Sirokov teljesített. Szembetűnő volt, hogy hány alkalommal segített be a védekezésbe a bal oldalon El Shaarawy, aki tehát nem csak a gólja miatt volt hasznos tagja a csapatnak.

Az első dupla a Milanban:


A Genoától tízmillió euróért megvett támadó, aki már a felnőttválogatottban is bemutatkozott, az előző szezonban huszonkét bajnokin csak két gólig jutott - mindkétszer az Udinese ellen talált be -, idén viszont már megduplázta a Serie A-ban a termését, amit az is elősegített, hogy Pato és Robinho sérülése, valamint Ibrahimovic távozása után több szerep hárul rá.

A Zenit elleni győzelem után a csütörtöki olasz lapok közül a La Gazzetta dello Sport és a Corrierre dello Sport is a címlapon méltatta El Shaarawyt, előbbi például azt írta, a szólógólja Ronaldóra emlékeztetett. Nem a Real sztárjára, hanem a brazil fenoménra, a világbajnokság történetének legeredményesebb játékosára.

1:15-nél látható a Zenit elleni gól: