Töltött csirke olasz töltelékkel

toltottcsirkeolasz
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 30 perc, bruttó két és fél óra

Alapanyagok:

  • 1 egész csirke
  • 1 pohár száraz fehérbor
  • 1 tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 100 g vaj
  • 30 g reszelt parmezán
  • szerecsendió
  • 1 evőkanál kapribogyó, apróra vágva
  • 3 evőkanál morzsa
  • 4 evőkanál olíva olaj
  • só, bors

A csirkét megtisztítom, a májat félre teszem. Apróra vágom a petrezselymet, fokhagymát, összekeverem a zsemlemorzsával, parmezánnal, a felvert tojással, a kapribogyóval, szerecsendióval, sóval, borssal, a vaj felével, az apróra vágott májjal és alaposan összegyúrom. Ezzel a keverékkel megtöltöm a csirkét, egy tepsibe teszem a maradék vajjal és olajjal, 180 fokon 1 órát sütöm. 30 perc után hozzáadom a bort.