Vágólapra másolva!
Vanczák Vilmos kedd este csatlakozik a pénteken Észtországban, jövő kedden pedig a Puskás-stadionban Törökország ellen pályára lépő magyar labdarúgó-válogatott keretéhez.

Az MLSZ.hu beszámolója szerint a válogatott keret két tagja, Varga József és Halmosi Péter hétfőn nem tudott a többiekkel együtt gyakorolni Telkiben, mindketten orvosi vizsgálatokon vettek részt.

A debreceni középpályásról jó híreket közöltek a doktorok, ő továbbra is a válogatottal készülhet, Halmosi Péter sérülése ezzel szemben nem teszi lehetővé az edzések folytatását, a Haladás játékosa már el is hagyta a telki edzőtábort.

Forrás: AFP/Alexey Kudenko
Vanczák maszkban fog focizni

Egervári Sándor szövetségi kapitány úgy döntött, hogy a távozó védő helyére Vanczák Vilmost hívja meg az együttesbe. A Sion védője az arccsonttörését követő operáció után, hétvégén már pályára lépett klubcsapatában, az orvosok egy speciális maszkban engedélyezték számára a játékot.

A szövetségi kapitány hétfőn előbb Vanczákot hívta fel telefonon, majd egyeztetett a svájci klub elnökével és sportigazgatójával is. A sioni vezetők rugalmasak voltak, és annak ellenére, hogy korábbak nem kaptak hivatalos kikérőt a válogatottunk vezetőitől, beleegyeztek a labdarúgó hazautazásába - írja a szövetség weboldala.