Vágólapra másolva!
A kétszeres olimpiai bajnok Gergely István szeretne a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke lenni, a 36 éves pólós ennek érdekében abbahagyná az aktív játékot is - írja a Nemzeti Sport.

"Írogattam elég sokat a vízilabdáról, előadásokat tartottam a Corvinuson és a TF-en, ráadásul klubszinten odakerültem Feri bácsi (Novák Ferenc, a Honvéd szakosztályigazgatója - a szerk.) mellé, aki mindent megoszt velem. Aztán felvetődött bennem, hogy megpályázom az elnöki pozíciót, úgy vélem, képes lennék a feladat ellátására" - nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Gergely István, aki 2004-ben és 2008-ban olimpiai bajnoki címet nyert Kemény Dénes válogatottjával.

A pólós hozzátette: fontos számára, hogy a klubok bízzanak benne emberként és szakemberként egyaránt. "Szeretném, ha nemcsak vízilabdázóként, hanem képzett vezetőként is el tudnám fogadtatni magam."

A szövetségnél év végén lesz tisztújító közgyűlés, a mostani elnök, Martin György még nem tudja, hogy újrajelölteti-e magát. "Ha én választhatnék időpontot, 2014 végéig csinálnám, ha adva vannak a körülmények" - mondta Martin, akiről Gergely azt mondta: ugyanúgy együtt szeretne vele dolgozni, mint a Honvédnál Novák Ferenccel.

"Nem tartom korainak a lépést. Eleget képeztem magam ahhoz, hogy beleugorjak a mély vízbe. Mást is szeretnék csinálni, mint a kapuban ácsorogni" - folytatta a pólós, aki az elnöki poszt érdekében abbahagyná az aktív játékot.

"Rengeteg ötletem van, lendületem fiatalos, radikális, bár nem az a célom, hogy egyik napról a másikra teljesen megváltoztassam a vízilabdázást. Óvatosan, apró lépésekkel szeretnék előrehaladni" - fogalmazott Gergely István.