Francia csokoládés-mandulás piskóta

francia csokoládétorta
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 40 perc, bruttó 20 perc

Alapanyagok:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 10 dkg liszt
  • 3 evőkanál cukor
  • csipet só
  • 5 dkg darált mandula vagy mandulaliszt

A csokoládét a gőz felett megolvasztom, majd hozzáadom a vajat. A tojásokat szétválasztom. A sárgákat felverem a cukorral, a fehérjéket a sóval. A csokoládét a sárgákhoz keverem, majd lassan adagolva hozzáadom a liszttel elkevert darált mandulát és a tojáshabot. Sütőpapírral bélelt formába öntöm, és 175 fokos sütőben kb. 20-25 percig sütöm, míg a teteje megszilárdul, de a közepe még lágy marad. Csokoládémázzal vagy egyszerűen porcukorral megszórva tálalom.