Vágólapra másolva!
A Svájci Labdarúgó Szövetség biztos abban, hogy eltiltás vár Ottmar Hitzfeld szövetségi kapitányra, de remélik, a fegyelmi bizottság megvárja még a keddi, izlandi világbajnoki selejtezőt.

Ottmar Hitzfeld a pénteki, hazai pályán lejátszott Norvégia elleni vb-selejtező alatt mutatott be a meccset vezető spanyol David Fernandez Borbalannak, emiatt a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) arra kérte fegyelmi bizottságát, hogy vizsgálja ki az ügyet.

A csapat három meccsen szerzett hét pontjával vezeti az E csoportot, de Hitzfeld elégedetlen volt a legutóbbi eredménnyel. Csapata ugyan Mario Gavranovic révén a 79. percben vezetést szerzett, de Brede Hangeland két perc múlva ki tudott egyenlíteni.

"Nagyon sok érzelem dúlt bennem a mérkőzés alatt, elnézést kérek a mozdulatért. De nagyon felcseszte az agyamat, hogy nem sikerült megszerezni a három pontot" - nyilatkozta a szakember a svájci Blicknek.

"Nehéz játszani tizenkét ember ellen" - tette hozzá, ezzel ismét célozva a spanyol játékvezetőre.


A svájci szövetség úgy érzi, eltiltás vár Hitzfeldre, de ha hétfőn nem tárgyalja az ügyet a FIFA, akkor a keddi, izlandi vb-selejtezőn még ott ülhet a kispadon a szakember.

Az európai szövetség (UEFA) a közelmúltban hasonló ügyben járt el: az október 3-i, Schalke- Montpellier Bajnokok Ligája-mérkőzésen a vendégek edzője, René Girard ugyancsak mutogatott, emiatt két európai kupamérkőzésre szókló eltiltást kapott - igaz egyiket három évre felfüggesztették.