Vágólapra másolva!
A Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) meghívására kedden Budapestre érkezik Mike Kadar, az észak-amerikai profiligában (NHL) érdekelt Pittsburgh Penguins erőnléti edzője, aki már évek óta együtt dolgozik például a világsztár Sidney Crosbyval.

Az MJSZ hétfői bejelentése szerint a szakember 2007 óta dolgozik az amerikai csapatnál, most azonban két hétig a magyar hokiban tevékenykedők munkáját segíti. Itt tartózkodása alatt Kadar találkozik a honi edzőkkel, továbbképzést tart, meglátogatja az utánpótlás-válogatottak edzését, illetve az osztrák ligában szereplő Sapa Fehérvár AV19 csapatának fizikai felkészítésében is szerepet vállal.

Így közvetve a magyar válogatott több tagjának is segíti felkészülését a november 9-11-i budapesti olimpiai selejtező tornára, amelyen a csapat célja a továbbjutást érő első hely megszerzése.

Mike Kadar korábban négy szezonon keresztül dolgozott - szintén erőnléti edzőként - az idén Stanley-kupa-győztes Los Angeles Kings csapatánál. 2005 júliusában a kanadai válogatott mellett működött közre egy jégen kívüli, úgynevezett szárazedzéses sorozat kidolgozásában. Ezt a programot mostanság Kanada-szerte alkalmazzák az utánpótlás-válogatottaknál.

A tréner - aki a Pittsburgh 2009-es sikerekor maga is kapott bajnoki aranygyűrűt - magyar gyökereire tekintettel szeretné megszerezni a magyar állampolgárságot.