Új 30Y-album jön a Szentimentálé-dalokból

30Y, MTV EMA, MTV regionális díj
Vágólapra másolva!
A pécsi zenekar stúdióalbumot készített a Szentimentálé koncertprogram eddig lemezen meg nem jelent szerzeményeiből, amit hasonló hangszerelésű feldolgozásokkal, egy szubjektív válogatással és egy filmösszeállítással is kiegészített.
Vágólapra másolva!

A 30Y évente egyszer-kétszer tart Szentimentálé-koncertet, melyeken kevésbé ismert, halkabb, másik oldalát is megmutatja - rengeteg olyan szerzeménnyel, melyek eddig még nem jelentek meg lemezen. Most ezekből tizennégy kerül a Szentimentálé című lemezre, amely november 26-án jelenik majd meg. A lemez ráadásul valójában négy részből tevődik össze. A tizennégy szám CD-n és dupla bakeliten is megjelenik (a bakelit formátumon bónuszdalok is szerepelnek), míg a többi tartalom egy számítógépes kód segítségével digitális formában, úgynevezett "vendégoldalakon" lesz elérhető az interneten.

Forrás: MTV

Az első ilyen vendégoldalról a legkedveltebb 30Y-szerzemények "szentimentálésított" átiratait lehet letölteni egy kilencszámos blokkban, a második vendégoldalon öt feldolgozás hallható a hetvenes-nyolcvanas évtizedből (Cseh Tamás, a Kex, a Szélkiáltó és a Bergendy együttes dalaiból), míg a harmadik vendégoldal egy videogyűjtemény 12 számmal, amelyeket Lévai Balázs válogatott ki a 30Y tagjaival forgatott filmetűdjeihez. A rajongók négyféle csomag közül választhatnak attól függően, hogy mennyi tartalomhoz szeretnének hozzáférni. Az együttes a Szentimentálé árait úgy találta ki, hogy akár a középiskolások is megengedhessék maguknak a vásárlást a zsebpénzükből. Akik november 18-ig a 30Y honlapján keresztül előrendelik a lemezt, az album társproducerei lesznek, a nevük pedig felkerül a lemezborítóra.