Vágólapra másolva!
Az egyik angol napilap szerint a még mindig tökéletes kapuskorban lévő Iker Casillas mellé a labdarúgás valaha volt egyik legnagyobb kapusának, Peter Schmeichelnek a fiát szeretné leigazolni a Real Madrid. Az angol másodosztályban védő Kasper Schmeichel klubjánál, a Leicesternél idén csak egy csapat kapott kevesebb gólt.

Madridban mostanság nem teljesen kerek az élet Iker Casillas körül, három hete még arról írtak a spanyol lapok, hogy a bajnoki címvédő öltözője kettészakadt a két boldogtalan sztár, Cristiano Ronaldo és Casillas miatt.

Casillas 31 évesen megfelelő formában véd, de a szurkolók megdöbbenve nézték, hogy a vb- és Eb-győztes kapus többször is közönnyel fogadta a klub kultikus figurájának, a portugál Cristiano Ronaldónak a gólörömét (az ügy részleteiről itt olvashat).

A Madrid közben gyengélkedik a Primera Divisiónban, 11 ponttal csak hetedik, hátránya nyolc pont a nagy rivális Barcelona mögött. Hogy Casillas ne érezze magát páholyban, a Real az angol Daily Mail szerint egy olyan kapust szeretne mellé szerződtetni, aki még jobb teljesítményre sarkallja, és később a méltó utódja lehetne.

Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat
Kasper Schmeichelnek Angliában nagyon megy, kérdés, ez Spanyolországban mire lenne elég

Azt nem tudni, hogy a Ronaldo-ügy miatt néz-e körül a kapuspiacon a fővárosi csapat, Kasper Schmeichel viszont jó választás lehet. A 25 éves dánnak volt kitől jó kapusgéneket örökölnie, apja, Peter a Manchester United első számú kapuslegendájának számít, visszavonulása óta talán csak a holland Van der Sar volt az, aki legalább meg tudta közelíteni az 1992-es Eb-győztes tökéletes közeli teljesítményét.

Meglepő, de a korábbi U21-es válogatott Kasper Schmeichel épp a United városi riválisánál, a Citynél kezdte karrierét, ahonnan a Darlingtonba, majd a Notts Countyba és a Leedsbe vezetett az útja, a Leicesterhez 2011-ben csatlakozott.

Tavaly őt választották a szezon legjobb játékosának az angol csapatnál, amely kilencedik lett a 24 csapatos bajnokságban. Idén a Futács Márkót is a soraiban tudó City második a tabellán, úgy, hogy a legutóbbi öt meccsét megnyerte, és tíz meccsen kilenc gólt kapott (ennél csak a hat gólt beszedett Brighton áll jobban).

Forrás: AFP/Getty Images/Kevork Djansezian
A csapatkapitány kilencéves kora óta a Realban szerepel

José Mourinho azzal bízta meg Silvino Louro kapusedzőt, hogy keressen egy olyan kapust, aki méltó ellenfele lehet Casillasnak a csapatba kerülésért zajló harcban, a Daily Star szerint a Zaragozában szereplő 26 éves Roberto és az Osasuna 25 éves játékosa, Andres Fernandez is a kinézettek között van, de a váltásra a legjobb esélye a kis Schmeichelnek lehet.

Jelenleg a második csapattól érkezett, 24 éves Jésus Collado és a nála egy évvel idősebb, a Realban eddig összesen 350 percet szerepelt Antonio Adán Garrido vár bevetésre Casillas mögött.