Vágólapra másolva!
Bocsánatot kért csütörtökön a Szerb Labdarúgó Szövetség a rivális angolok játékosaitól és szurkolóitól azok után, hogy a két ország U21-es válogatottjainak keddi, krusevaci mérkőzése botrányos körülmények között ért véget. A szövetség elnöke, Tomislav Karadzic ugyanakkor a rasszizmus vádját visszautasította.

A kontinentális szövetség (UEFA) szerdán vizsgálatot indított mindkét érintett szövetség ellen, az ítélet november 22-én várható.

A Stuart Pearce vezette vendég együttes 1-0-s előnnyel várta a párharc keddi visszavágóját, amelyen egy 94. percben szerzett üres kapus góllal diadalmaskodott 1-0-ra (a hazaiak hálóőre előrement fejelni egy szögletnél), és így kiharcolta az Eb-részvétel jogát.

A lefújást követően aztán elszabadultak az indulatok, a két csapat játékosai és vezetői összecsaptak egymással, Danny Rose-t, az angolok színes bőrű védőjét pedig kiállította a játékvezető, mert a szerb szurkolók irányába bombázta a labdát. Később Rose elmondta, hogy már a bemelegítés közben is majomhuhogást imitálva sértegették őt a helyi fanatikusok, majd ez a mérkőzés során minden egyes labdaérintésénél megismétlődött. Hozzátette: kétszer kővel is megdobták.

Az angol kormány levélben kérte Michel Platinit, az UEFA elnökét, hogy keményen lépjen fel a szerbek viselkedése ellen. A szerbeknek több hasonló esetük volt a közelmúltban, és Platini korábban azt mondta, hogy egy újabb botrány akár a szerb szövetség felfüggesztését is eredményezheti.