Hűvös, szexi diszkó

Glass Candy
Vágólapra másolva!
Öt éve divatossá tette a hűvös, robotikus, mégis szexi italo discót, most pedig ingyen letölthető az After Dark című válogatáslemez.
Vágólapra másolva!

2007 óta menő megint az italo disco, és erről legfőképpen egyetlen lemez tehet: az Italians Do It Better kiadó bemutatkozó válogatása, az After Dark - mint azt hűséges olvasóink jól tudják. A 2007-es válogatás újramaszterelt változata egyetlen trackbe összerakva most letölthető innen. A lemez nemcsak fontos szerepet töltött be a közelmúlt poptörténelmében, hanem tényleg jó, öt évvel megjelenése után is működik. Diszkó szép analóg szintikkel, nagyrészt hűvös, távolságtartó megszólalással, időnként egyenesen "robotikus" (kb. abban az értelemben, ahogy a Kraftwerkre szokás mondani) - ámde a jó pillanatokban emellett szexi is tud lenni, és bőven vannak ilyen jó pillanatok. A leglátványosabb példa erre a Glass Candy alábbi száma.

A válogatást Johnny Jewel tette fel a SoundCloudra, aki a kiadó vezéralakja, valamint két legismertebb zenekarában, a Chromaticsban és Glass Candyben is benne van. A lejátszó alatt elmeséli, hogy a válogatás először 237 darabban készült, írható cd-re, kézzel színezett, ragasztgatott borítóval - azóta pedig túl van "kb. ezer" újranyomáson (bár jelenleg a kiadó honlapján nem kapható), nemsokára pedig már tényleg jön az After Dark 2. A Chromatics új lemezéről itt írtunk, letölthető, dob nélküli változatáról itt. A Glass Candytől sok zene van fent itt, illetve még több Italians Do It Better-kiadvány hallgatható meg itt és itt is.