Egy rém rendes család utóélete

Ed O'Neill
Vágólapra másolva!
Az RTL II-n megy az Egy rém modern család, amely nem véletlenül kapta a címét az Egy rém rendes család-ról, hiszen Al Bundy egykori megformálója, Ed O'Neill is játszik benne. Peg Bundy, vagyis Katey Sagal legutóbb a Kemény motorosok-ban kapott szerepet, Christina Applegate pár éve rákbetegsége miatt került címlapra, a többiekről azonban keveset hallani. Mit csinál ma Marcy, Steve vagy Jefferson, és mi történt a Bundy család kutyájával?
Vágólapra másolva!

Ed O'Neill - Al Bundy

Az Egy rém rendes család után szerepet kapott pár filmben, például A csontember-ben vagy a Telitalálat-ban, de tévében is szívesen foglalkoztatták - csak éppen rövid életű vagy (itthon) kevéssé ismert sorozatokban (A tizedik királyság, New York sűrűjében, Dragnet - Gyilkossági akták, John from Cincinnati). Vendégszereplőként olyan szériákban is megjelent, mint Az elnök emberei vagy Az egység, de karrierje a Modern család-dal éledt igazán újjá, alakításáért két Emmy-díjra is jelölték. 1986-ban vette el Catherine Rusoffot (aki két epizód erejéig az Egy rém rendes család-ban is megjelent), akivel - egy négyéves haramgszom rád időszak ellenére - ma is együtt élnek. Két lánya van, mellettük arra a legbüszkébb, hogy 2007-ben brazil jiu-jitsuban megszerezte a fekete övet.

ABC

------------------------------

Katey Sagal - Peggy Bundy

2008 óta a Kemény motorosok-ban viszi Gemma Teller Morrow szerepét, aki látszólag kőkemény nő, de anyai érzelmei is előtűnnek a kalandok során. Ő is szerepelt számos sorozatban - például a Boston Legal-ban, az Eli Stone-ban vagy a Lost-ban -, egy-egy epizód erejéig a Szellemekkel suttogó-ban és a Helyszínelők-ben is feltűnt. Ő volt a főszereplője a Pimaszok című szitkomnak - melyben egyik volt pasiját éppen Ed O'Neill játszotta -, és a Futurama című rajzfilmsorozatban ő kölcsönzi hangját az egyszemű Leelának. Közben énekesnőként is tevékenykedik, Gene Simmons és Olivia Newton-John mögött is vokálozott már. 1994-ben megjelentette első saját albumát, és a Kemény motorosok zenéjéhez is hozzátette a magáét.

FX

------------------------------

Christina Applegate - Kelly Bundy

Az Egy rém rendes család után főleg mozifilmekben tűnt fel (Maffia!, Édes kis semmiség, Túlélni a karácsonyt), de szerepelt a Jesse című szériában is, a Jóbarátok-ban pedig Rachel egyik húgát hozta. 2007-ben a Nem ér a nevem című vígjátéksorozattal tért vissza a képernyőre. Egy évvel később mellrák miatt operálták, szerencsére kigyógyult a betegségből - ahogyan az édesanyja is, aki miatt Applegate már 2003-ban szóvivője volt a mellrákkal kapcsolatos kutatásokra gyűjtő Lee National Denim Daynek. Amúgy is aktív társadalmi életet él, a PETA állatvédő szervezet lelkes támogatója, és John Kerry elnökválasztási kampányában is részt vett.

Forrás: AFP/Getty Images/Jamie McCarthy

------------------------------

David Faustino - Bud Bundy

A főszereplők közül David Faustino karrierje csúszott leginkább félre, sorozatokban jobbára csak vendégszerepelt (Nash Bridges - Trükkös hekus, X-akták, Törtetők), valóságshow-ban és McDonald's-reklámban is feltűnt. 2009-ben elkészítette saját webes szériáját, a Star-Ving-et, melyben a lecsúszott sztárokat - köztük saját magát - figurázza ki: az egyik epizódban például Ed O'Neilltől próbál kölcsönkérni. 2004-ben megházasodott, két évre rá elvált, később marihuána birtoklása miatt le is tartóztatták. D Lil' néven készített pár rapfelvételt is, és nyitott egy klubot Los Angelesben a Sunset Boulevard-on.

Forrás: DAVID LIVINGSTON / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

------------------------------

Buck - Brúnó

A Bundy család kutyája, amely eredetileg a Mike nevet viselte, majd idomárja, Steven Ritt átnevezte Bucknak, ahogyan a sorozatban is hívták - a Brúnó csak a magyar szinkronban ragadt rá. Tizenkét évesen vonult nyugdíjba, szerepe szerint ekkor meg is halt, és a család következő kutyájában, Luckyban reinkarnálódott - amelyet egyébként szintén Ritt edzett. Buck a nyugdíjas életet nem sokáig élvezhette, kilenc hónappal az utolsó epizódja után, 1996 májusában pusztult el.

------------------------------

Amanda Bearse - Marcy (Rhoades) D'Arcy

A Bundyék szomszédját megszemélyesítő Amanda Bearse színészi karrierje nem ívelt túl magasra, az IMDb szerint az Egy rém rendes család után mindössze négy produkcióban jelent meg, amelyek között több év is eltelt - legutóbb a Haláli testcsere című sorozatban láthatták a nézők. Rendezőként azonban aktív maradt - már az Egy rém rendes család-ba is készített körülbelül harminc epizódot -, olyan sorozatokba segített be, mint a Dharma és Greg, a Sabrina, a tiniboszorkány vagy a Reba. 1993 óta nyíltan vállalja leszbikusságát, és a Logo nevű, elsősorban melegeket célzó tévécsatorna számára is dolgozik.

Forrás: AFP/Getty Images/Tony Canham

------------------------------

David Garrison - Steve Rhoades

Marcy első férjét játszotta David Garrison, aki az Egyesült Államokban színpadi színészként is ismert, számos Broadway-darabban játszott már, Tony-díjra is jelölték. Több epizódra szóló szerepet kapott az Ügyvédek-ben, Az elnök emberei-ben és az Esküdt ellenségek-ben, egy-egy rész erejéig pedig a Sabrina, a tiniboszorkány-ban, az Ed-ben, a Szeretünk Raymond-ban, a Nyomtalanul-ban és a New York rendőrei-ben is feltűnt. Szívesen játszik musicalekben, így az azok nyomán készült lemezeken is hallhatjuk a hangját.

Forrás: AFP/Getty Images/Jemal Countess

------------------------------

Ted McGinley - Jefferson D'Arcy

Marcy második férjének alakítója az Egy rém rendes család után egyből szerepet kapott az Esti meccsek című sorozatban, majd olyan szériákban vendégszerepelt, mint az Ügyvédek, a Psych - Dilis detektívek vagy a Melissa és Joey. Táncolt az amerikai Szombat esti láz, a Dancing with the Stars hetedik évadjában, de nem jutott túl sokáig, másodikként szavazták ki. A jumptheshark.com alapítója, Jon Hein a jump the shark királyának nevezte, utalva arra, hogy a színész szinte minden jelentősebb sorozatba akkor került be, amikor a produkció már leáldozóban volt - bár az Egy rém rendes család még hat évadot megért az után is, hogy McGinley csatlakozott.

Forrás: AFP/Getty Images/Alberto E. Rodriguez