Vágólapra másolva!
Három olimpiai bajnok dobja be az egyes harmadok elején a korongot a péntek esti Sapa Fehérvár AV19-Klagenfurt hokimérkőzésen az osztrák ligában (EBEL).

A vízilabdában háromszoros olimpiai győztes Kárpáti György, a tornában kétszeres olimpiai első Magyar Zoltán és a Londonban szintén lólengésben aranyérmes Berki Krisztián a meccs előtt megkoszorúzta ifj. Ocskay Gábor kopjafáját, amelyet a székesfehérváriak csarnokának bejáratánál állítottak a 2009 februárjában, 33 évesen elhunyt válogatott jégkorongozó emlékére.

Az olimpiai bajnokok délutáni sajtótájékoztatóján - amelyet mindhármójuk és sportágaik közös támogatója, a Bericap Hungary szervezett - elhangzott, hogy Berki Krisztián két hete elkezdte a felkészülését, amelynek végcélja, hogy a 2016-os játékokon megvédje címét.

Magyar Zoltán annak a reményének adott hangot, hogy Berki beéri őt Rióban, vagyis szintén kétszeres olimpiai aranyérmessé lesz. Ennek érdekében nehezítette új gyakorlatát Berki, és úgy fogalmazott, hogy "a legjobb gyakorlatot a legjobban végrehajtva" szeretne az olimpiai dobogó legtetejére állni négy év múlva.