Esett az X-Faktor, stabilizálta nézettségét a Voice

Vágólapra másolva!
Az RTL-es tehetségkutató rendületlenül tartja magát az első helyen, de korábbi nézőiből elveszett 2-300 ezret, amit rá lehet fogni a négynapos hétvégére, a jó időre is. A Voice pár ezer nézőt veszett, de ez hibahatáron belül van, miközben a fiataloknál javult a közönségaránya. A zenés show-k mellett animációs filmet, vetélkedőt és szappanoperát néztek a magyarok a 42. héten.
Vágólapra másolva!

20,34 százalékos nézettséggel az RTL Klub nyerte a hetet teljes lakosságban is, megelőzve a 16,15 százalékos TV2-t és a 8,48-at elért M1-et. A kereskedelmi célcsoportban 19,6 százalékkal zárt, ezzel 4,3 százalékpontot vert rá közvetlen riválisára. A fiatalabb nézőknél a középmezőnyben a Viasat3 és a Cool is népszerűbb volt, mint a 4,57 százalékos M1, amely a nagyobbak közül csak a Film+ csatornát tudta megverni.

Az X-Faktor harmadik szezonjához képest jó egy hónapos késéssel rajtolt a TV2 egyik legdrágább műsora, a Voice. Az első válogató a kereskedelmi célcsoportnál 33,8 százalékos közönségarányt ért el, ami jónak mondható - a teljes lakosságban a közel 29 százalékot hozott. Ezek bőven a csatorna átlaga fölött voltak, de a komoly promóció miatt lehet, hogy a kezdő 1 millió 344 ezer nézőnél többet vártak a csatornánál. A második epizód már nem kapta meg a műsorsávban az észt-magyar vb-selejtezőt, viszont egy négynapos hosszú hétvége előestje volt, így ért el 1 millió 338 ezres nézettséget és 34,8 százalékos közönségarányt a 18-49-es célcsoportban. A fiataloknál tehát javultak a számok, a teljes lakosságban stagnáltak, illetve hajszállal csökkentek.

Csökkent az X-Faktor nézettsége is, de még így is toronymagasan vezeti a listákat a műsor. Múlt szombaton 2 millió 74 ezer tévéző választotta a show-t, a fiatal tévézőknél pedig 46,1 százalékra volt jó, megelőzve így a Jégkorszak 2-őt, illetve a TV2-es tehetségkutatót.

A teljes lakosságban az épp tévézők harmadát változatlanul leköti az 1 perc és nyersz, amely így második a listán, megelőzve a top 3-ból jó régóta kirobbanthatatlan Barátok közt-öt illetve a két hete indult Voice-t. Az RTL-es híradó nézettségének jót tett, hogy elé került a hetes sávban is ragyogó számokat termelő A gyanú árnyékában. Az M1 csak a magyar-török vb-selejtezővel és egy vetélkedővel került be a top 20-ba.

Top 20, teljes lakosság

Forrás: nielsen

Minden műsor a legnézettebb részével szerepel.
Forrás: Nielsen Közönségmérés