Vágólapra másolva!
Az klubjukkal való megbeszélés után a Honvéd kajakosai, Szalai Tamás és Dombvári Bence úgy döntöttek, nem fogadják el az Azerbajdzsánból érkezett ajánlatot, Magyarországon maradnak.

A két fiatal versenyző több mint egy hete járt Bakiban, egy pályaavatón, ahol havi háromezer eurós fizetést, teljes ellátást, illetve hat-hét havi edzőtáborozási lehetőséget ígértek nekik.

A K-1 500 méteren Európa-bajnok Szalai és a K-1 1000-en vb-kilencedik Dombvári honosítási ajánlatáról edzőjük, Kiss István is utólag értesült. Kiss és Horváth Gábor, a Honvéd szakoszályvezetője leült a két sportolóval, és megállapodott velük, hogy a versenyzők Magyarországon maradnak.

Szalai és Dombvári nemhogy lemaradt a háromezer eurós fizetésről, még büntetést is fizethet. "Csak azért mentek ki, hogy szétnézzenek, igazából nem is vették komolyan fontolóra az azeriek ajánlatát" - mondta Horváth a Nemzeti Sportnak. "Mindenesetre a srácok eljárását nem tartom korrektnek, remélem, tanultak ebből az ügyből, és azt is megértik, ha ezek után némi büntetés vár rájuk."