Vágólapra másolva!
Egyre jobban tisztelik a Videoton focicsapatát külföldön, jelentette ki Paulo Sousa edző a Basel elleni Európa Liga-siker után a klub honlapján. A székesfehérvári csapat három forduló után hat ponttal továbbjutó helyen áll a csoportjában. Az ellenfél edzője nem érzi reálisnak a Vidi győzelmét.

EL: otthon verhetetlen a Videoton

Paulo Sousa a játékosok edzésmunkáját és a szurkolók csapatra gyakorolt motivációját dicsérte a Basel 2-1-es legyőzése után: "Van még hátra három forduló, melyen kilenc pontot lehet szerezni, az előnyünk pedig jelenleg négy pont. A mai győzelmünknek köszönhetően nagyobb az esélyünk a továbbjutásra, mint egy nappal ezelőtt, de továbbra is nagyon keményen kell dolgoznunk. A játékosok megérdemlik a mai sikert is, illetve az összes sikert, amiben részük van, mert nagyon sokat és nagyon fegyelmezetten dolgoznak az edzéseken. Az, hogy idáig eljutottunk, óriási dolog számunkra. A játékosok mindent megtesznek azokért a sikerekért, amelyekben most részünk van. A Videotont egyre jobban tisztelik külföldön is. Egy olyan csapat, amely két támadóval szokott játszani, ma egy csatárral kezdett ellenünk. Ez a tisztelet jele. Végül, de nem utolsósorban, szeretném minden szurkolónak megköszönni, aki kijött a mai meccsre, hogy végig biztattak bennünket. Az összecsapás több periódusában is ők motiváltak bennünket, és segítettek minket túljutni a nehéz időszakon."

A svájciak edzője, Murat Yakin nem tartja reálisnak a végeredményt: "A szép játék és a győzelem nem jár együtt. Ellenfelünk kétszer került gólhelyzetbe és két gólt szerzett, mi végigtámadtuk az egész meccset, de csak a 91. percben sikerült bevennünk a jól védő Bozsovics kapuját. A következő három meccsen annyi pontot kell gyűjtenünk a csoportban, amennyi a továbbjutáshoz kell."