Fix egyes az X-Faktor, fiataloknál jól megy a Voice

Vágólapra másolva!
Kétmilliós nézettség fölött volt újfent az RTL Klub tehetségkutatója, a TV2-es show inkább a fiataloknál kedvelt, de teljes lakosságban is hozott közel 1,4 millió tévézőt. A közmédia egyes csatornáján a Forma-1 hozott látványosabb számokat.
Vágólapra másolva!

18,7 százalékos átlagos nézetséggel nyerte a hetet az RTL Klub, miközben a TV2 15,2 százalékot, az M1 pedig 8,7 százalékot jegyzett. Változatlanul RTL Klubos műsorok dominálnak a listán, kétmillió néző fölött végzett a harmadik élő X-Faktor, a lassan búcsúzó 1 perc és nyersz lett a második. A TV2-nél a Tények nyert a háziversenyben, a Voice-nak 1 millió 369 ezer követője volt. A közszolgálati média legjobb nézettségét a Forma-1 hozta, 927 ezren nézték a versenyt. A Magyarország, szeretlek és a Híradó ért még el az M1 csatornán 700 ezer körüli eredményt.

A kereskedelmi célcsoportban 19,3 százalékkal áll az RTL Klub az élen, a TV2 14,6-ot ért el. Az M1 és a Cool 5 százalék fölött végzett a fiataloknál, a Film+ pedig megelőzte a hatodik helyre visszacsúszott Viasat3-at. Az ötven alatti felnőtt nézők kedvence továbbra is az X-Faktor, jó 46 százalékos közönségaránnyal ment. A TV2 a Voice-nak örülhetett, mert a 34,5 százaléka több mint kétszerese a csatornaátlagnak, a célcsoportban a második legnézettebb lett. Garfield, a kövér macska a lista negyedik helyére mászott fel, a heti sorozatoknál pedig újfent a Cobra 11 nyert.

Top 30, 18-49-es célcsoport

Forrás: Nielsen

Minden műsor a legnézettebb adásával szerepel
Forás: Nielsen Közönségmérés