Sandy az árupiacokat sem kíméli

Vágólapra másolva!
A New York-i árupiacok normál kereskedése is zárva tartott a városrészt érintő kötelező érvényű evakuáció következményeként. Az elektronikus kereskedés ugyan működött, de mivel mindenki a viharra és annak lehetséges következményeire figyelt, így rendkívül alacsony forgalom mellett, és időnként hektikus kilengésekkel zajlott az adás-vétel. 
Vágólapra másolva!

Az olaj (West Texas Intermediate) veszített értékéből, mivel a legnagyobb finomítók az Egyesült Államok észak-keleti részén bezártak vagy csökkentett kapacitással dolgoznak apasztva a fekete arany iránti keresletet. Ráadásul a várható árvíz és az áramkimaradások miatt további kapacitás-kiesés várható. A benchmark-nak számító WTI ára 74 centtel csökkenve 85,54 dolláron fejezte be a kereskedést. Az európai piacon meghatározó brent is lejjebb került, elsősorban a távolabbi határidők csökkentek 40 cent körüli mértékben.

A fémek esetében is esést okozott az érdeklődés hiánya. A befektetők nem sok figyelmet fordítottak a vártnál jobb fogyasztói költést jelző adatokra sem. Az arany ára 3,2 dollárral, az ezüst unciája 29 centtel került lejjebb.
Az ipari fémek hetedik napja veszítenek értékükből. Londonban az alumínium ára 1900 dollár alá esett tonnánként, ami két hónapos mélypontot jelent, míg a réz 7800 dollár alá került.

A mezőgazdasági termékek esetében is a lecsorgás volt jellemző: enyhén esett a búza, a szója és a kukorica is. A hurrikán miatt nem jelent meg az USDA riport, így nem befolyásolta semmi a piacot. A fontosabb árupiaci termékek közül a cukor és a kávé ára tudott csak emelkedni.