Hozta a várt számokat a Telefónica cseh leánya

Vágólapra másolva!
A várakozásokkal összhangban lévő 20 százalékos profitcsökkenésről számolt be a spanyol Telefónica cseh leányvállalata, a Telefónica O2 CR. A telekommunikációs cég menedzsment eközben megerősítette 2012-es előrejelzéseit, ami nem okozott jelentősebb árfolyam reakciót.
Vágólapra másolva!

20 százalékkal csökkent éves alapon a spanyol Telefónica cseh leányának, a Telefónica O2 CR-nek a nettó profitja, ami összhangban áll az elemzői várakozásokkal.

3,8 százalékkal alacsonyabb harmadik negyedéves árbevételről számolt be a cseh telekommunikációs cég, mint egy évvel korábban, ami az első félévi tendencia folytatódását jelenti. A bevételek a vezetékes (-5,3%) és a mobil (-6,6%) szegmensben is csökkentek. Az első kilenchavi adatok alapján 3,1 százalékkal zsugorodott az árbevétel, ami kedvező értéknek számít a menedzsment által 2012-re prognosztizált 5-7 százalékos visszaeséshez képest.

41,9 százalékos EBITDA margin ért el a negyedévben a Telefónica O2 CR, az április-júniusi időszak 40,5 százalékához képest. Az első kilenchavi EBITDA margin így 41 százalék lett, míg a menedzsment a 2011-es 43,7 százalékos értékhez képest kisebb eróziót vetített korábban előre.

56,5 ezer előfizetővel 5,024 millióra hízott a cseh telekomcég előfizetői állománya, ami éves szinten 2,9 százalékos növekedési ütemnek felel meg. Az időszak során az okostelefonok adták a telefonértékesítések 72 százalékát, ezzel az okostelefonok penetrációja (lakosság hány százaléka használja a szolgáltatást) 2 százalékponttal 25 százalékra nőtt negyedéves alapon.

Továbbra is jól teljesít a cseh telekomcég szlovák leánya, amely éves szinten közel 20 százalékkal növelte előfizetői állományát, míg bevételei 21,5 százalékkal növekedtek euróban a tavalyi azonos időszakhoz képest.

Nem okozott jelentős árfolyam változást a Telefónica O2 CR részvényében a várakozásokkal összhangban lévő gyorsjelentés, továbbá, hogy a menedzsment megerősítette 2012-es előrejelzéseit.

Telefónica O2 CR (Prague SE)

Forrás: [origo]