Csokoládés fondant

csokoládés fondant
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 15 perc, bruttó 30 perc

Hozzávalók:

  • 150 g étcsokoládé (60-70 %-os kakaótartalmú)
  • 180 g vaj
  • 6 tojás
  • 2 ek cukor
  • 100 g liszt
  • kevés kakaópor

A vajat és a csokoládét gőz felett megolvasztom. A tojásokat a cukorral enyhén felverem, majd gyorsan belekeverem a vajas keverékbe. Ezután óvatosan hozzáadom a lisztet. Egy kisebb tortaformát kikenek vajjal, meghintem kakaóval (mintha lisztezném), beletöltöm a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt sütöm készre úgy, hogy a közepe még remegős maradjon, így lesz finom krémes. Tejszínhabbal vagy vanília fagylalttal az igazi.