Vágólapra másolva!
.
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc
Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 1 óra, bruttó 1 nap

Hozzávalók:

tészta:

  • 60 dkg liszt
  • 18 dkg vaj
  • 16-18 dkg cukor
  • 2 tojás sárgája
  • csipet só
  • fél sütőpor
  • kis tejföl

Először a vajat elmorzsolom a liszttel, majd a többi hozzávalóval összegyúrom, végül rugalmas, könnyen kezelhető tésztát kapok. Három részre osztom, kinyútom őket gáztepsi méretűre, majd a tepsi lisztezett hátulján sütöm őket 180 fokon kb. 10-12 percig.

krém:

  • 4 ek liszt
  • 4 ek cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • fél l tej
  • 30-35 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 3-4 ek kakaó
  • 2 citrom leve

A tejet a cukrokkal és a liszttel puding sűrűségűre főzöm, kihűtöm. A vajat a cukorral kihabosítom, hozzákeverem a a tejes krémet, majd két részre osztom. Az egyik felébe a kakaót, a másikba a citromlevet keverem, majd összeállítom a süteményt: az alsó tésztalapra kenem a kakaós krémet, ráteszem a második lapot, erre a citromos és végül az utolsó lap. Egy éjszakát pihentetem, addig a tészta kicsit megpuhul. A tetejét csokoládéval vonom be: 1 dl tejszínt felforrósítok, ráöntöm 10 dkg csokoládéra, jól elkeverem, majd bevonom vele a süteményt