Reklámban kínos volt szerepelni - A Barátok közt új rosszfiúja, Nagy Sándor

Vágólapra másolva!
November végén új szereplő tűnik fel a Mátyás király téren; Laurik Igor szerepében a Madách Színház népszerű tagja alakítja majd a sorozat új rosszfiúját. A színész csupán pár hónapig lesz képernyőn, de össze fogja kuszálni a szálakat. Nagy Sándor az [origo]-nak elmesélte, miért örült annyira a felkérésnek és milyen elvárásokat fogalmazott meg magával szemben.
Vágólapra másolva!

Korábban is kapott felkéréseket sorozatoktól, de nem vállalt egy szerepet sem. A Barátok közt-tel kivételt tett, egyből igent mondott az ajánlatra: "Mikor felhívtak telefonon és megkérdezték, vállalnám-e a nem éppen pozitív figura, Igor szerepét, nem sokat gondolkodtam. Mostanában az első megérzéseimre szoktam hagyatkozni, ezért belementem. Korábban úgy éreztem, ennek még nincs itt az ideje vagy éppen rengeteg más dologgal foglalkoztam, és nem fért volna bele. Időben most is komoly adminisztrációt igényel a színház és a sorozat összeszervezése. A Barátok közt-tel párhuzamosan A Napsugár fiúkat próbálom sokat Szirtes Tamás rendezésben, Gálvölgyi Jánossal és Benedek Miklóssal. Mivel december 8-án lesz a bemutató, minden reggel próbálok, mellette vannak fellépéseim, játszom majdnem minden este a Madách Színházban, ezért nagyon ki kell sakkozni, hogy mikor tudok a stábbal forgatni."

Abban reménykedik, hogy hiteles lesz abban a szerepben, amit a sorozatban alakít. Úgy véli, nem kell attól tartania, hogy karaktere kapcsán az emberekből negatív érzelmet vált ki, elsősorban neki kell éreznie, hogy amit a képernyőn lát, az hiteles. "Kíváncsi vagyok a visszajelzésekre, hisz a nézőknek játszunk, nekik csináljuk az egészet, de elsősorban én akarom érezni, hogy amit csinálok, az működik és jó."

Forrás: Rostás Bianka [origo]

"Lesz egy külső jelenet a sorozatban, amit nemrég forgattunk, az azért maradt meg bennem, mert hajnal háromig dolgoztunk és baromi hideg volt. Ahogy leálltunk, hozták a vastag kabátokat meg a takarót, hogy meg ne fagyjunk, egy kicsit meg is fáztam"- emlékezett. Nem szereti, ha beskatulyázzák, ezért kifejezetten örült annak, hogy egy negatív szereplő bőrébe bújhat: "Az emberek általában nem ezt szokták meg tőlem, főleg ha az énekesi oldalamat is nézem. Inkább romantikus szerepekben tűntem fel eddig, bár a színházban már nagyon sokféle karaktert játszhattam, jót és negatívat, illetve a kettő rengeteg árnyalatát. Azért örülök Igor szerepének, mert nem szeretem, ha azt mondják az emberre, hogy 'na, ő egy ilyen romantikus típus'. Ez az új szerep lehetőség arra is, hogy saját határaimat feszegessem kicsit."

Úgy gondolja, nem fognak rossz szemmel nézni rá azért, mert a színház mellett egy napi sorozatban is játszik. Nagyon jól fogadták a Barátok közt színészei, s mivel néhányan korábban és most is színházban dolgoznak, volt kapcsolódási pontjuk, és rögtön tudtak miről beszélgetni. " Ma már teljesen feloldódott a határ a színházi szereplés és a tévés szereplés között. Évekkel ezelőtt, mikor én főiskolás voltam, még reklámban is ciki volt szerepelni a szakmán belül. Azóta láttam olyan fölöttünk járó prózai osztályokból reklámokban szerepelni embereket, akik aztán attól lettek híresek az országban, hogy ilyeneket elvállaltak. Mivel színész vagyok, így a játék a dolgom. Úgy gondolom, hogy nincs szinkron színész, színpadi színész és sorozat színész. Színész van, aki szerepeket formál meg és szórakoztat."

"Nincs sok tapasztalatom a felvételek terén: a múlt hónapban bemutatott Magic Boys című mozifilm forgatása volt az első kamerás élményem, azóta forgattunk egy új klipet, ami hamarosan bemutatásra kerül, és az elmúlt hónapokban a sorozat jelenetein dolgozunk"- mesélte.

Mivel rengeteget dolgozik, nincs ideje a tévé előtt ülni, ezért most ismerkedett meg a Barátok közt karaktereivel és a helyszínekkel. A feszített munkatempó miatt nincs lehetőségük a színészeknek arra, hogy minden jelenetet a felvételkor visszanézzenek, ezért bizonyos jelenetek esetében a tévéből fog szembesülni azzal, hogyan szerepelt. "Ezen a héten egy napot forgatok a stábbal. Nagyjából reggeltől estig ott leszek, ami azt jelenti, hogy ez a napom teljes mértékben a sorozaté, így van a színházzal leegyeztetve. Ennek azért is örülök, mert tudom, hogy nem kell rohannom, egész nap egy dologra tudok koncentrálni. Egyébként viccesen zsúfoltak a napjaim, ma megyek délután próbálni a Madách Színházba, utána rögtön indulok Kecskemétre, mert ott játsszuk az 1x3 néha 4 avagy egyszerháromnéhanégy című darabot. De nem panaszkodom, ez egyáltalán nem baj, szeretem és nagyon élvezem."