Vágólapra másolva!
A hétközi barátságos válogatott meccseket több világklasszis kihagyta, Zlatan Ibrahimovic azonban tett arról, hogy legyen miről beszélni. A svéd támadó mellett a Juventust lenullázó Lazio-kapus, Federico Marchetti a másik alapember.

Kapus:

Federico Marchetti (olasz, Lazio): Döntetlent hozott a Serie A hétvégi rangadója, a listavezető Juventus hazai pályán nem bírt a Lazióval. A végig védekező rómaiak a pontszerzést elsősorban kapusuknak köszönhették, aki bravúrosan védett, és a meccs legjobbjának is megválasztottak.

Hátvédek:

Nathaniel Clyne (angol, Southampton): Kiesési rangadót nyertek a Szentek szombaton, mivel idegenben verték 3-1-re a Queens Park Rangerst. A rendkívül kemény meccsen a vendégek jobbhátvédje, Clyne mutatta be a legtöbb szerelést, de nem csak küzdeni tudásból vizsgázott jelesre, egy gólpasszt is adott.

Sergio Ramos (spanyol, Real Madrid): A védekezéssel olyan sokat nem kellet törődnie a múlt héten a madridi középhátvédnek, így aztán megmutatta, hogy az ellenfél kapuja előtt is feltalálja magát. A válogatottban Panama ellen volt eredményes, klubszínekben pedig az Athletic Bilbao ellen talált be.

Naldo (brazil, VfL Wolfsburg): Felix Magath menesztését követően megindult felfelé a tabellán a Wolfsburg, amely vasárnap idegenben verte a Hoffenheimet. Az új trénernél a brazil középhátvéd, Naldo visszakerült a kezdő tizenegybe, amit remek játékkal és egy bődületes szabadrúgásgóllal hálált meg.

Javier Garrido (spanyol, Norwich City): A Kanárik újabb nagy skalpot szereztek, ebben a szezonban hazai pályán már legyőzték a Chelsea-t, most pedig a Manchester Unitedet. A spanyol balhátvéd nem csak a MU szélsőit állította meg, hanem ő adta a gólpasszt a mindent eldöntő találat előtt.

Középpályások:

Theo Walcott (angol, Arsenal): A Tottenham Hotspur elleni észak-londoni derbi megnyerése nem csak a három pont miatt volt fontos az Ágyúsoknak, az ősi rivális legyőzése új lendületet adhat a csapatnak. Walcottból már most sem hiányzott a lendület, kiválóan futballozott a jobbszélen, adott egy gólpasszt és szerzett egy gólt is.

Alberto Aquilani (olasz, Fiorentina): Már a harmadik helyen áll a firenzei együttes a Serie A-ban, a hétvégén az Atalanta ellen nyert 4-1-re. Az elmúlt két idényben a Juventusban és az AC Milanban is megfordult középpályás, Aquilani két góllal és egy gólpasszal járult hozzá a sikerhez.

Sergio Almirón (argentin, Catania): Meglepően jól szerepel az olasz bajnokságban a Catania, hiszen 13 forduló után a hatodik pozíciót foglalja el. Vasárnap a Chievót győzte le 2-1-re, mindkét találatot az argentin védekező középpályás, Almirón érte el.

José Antonio Reyes (spanyol, Sevilla FC): Mindössze 13 másodperc kellett a balszélsőnek ahhoz, hogy megszerezze a vezetést csapatának a sevillai derbin, de a folytatásban is kiválóan futballozott, hiszen szerzett még egy gólt, és adott egy gólpasszt is a Real Betis ellen.

Csatárok:

Luis Suárez (uruguayi, Liverpool FC): A Vörösök támadóját lehet kritizálni stílusa miatt, de az biztos, hogy futballozni nagyon jól tud. A válogatottban betalált a lengyelek ellen, majd szombaton két gólt lőtt a Wigan Athleticnek, így már tíz találatnál jár a Premier League-ben.

Zlatan Ibrahimovic (svéd, Paris-SG): Ibra a klubjában eltiltás miatt nem léphetett pályára, de a válogatottban olyan teljesítményt nyújtott, amire szinte jelzőt sem lehet találni. Már önmagában az, hogy mesternégyest ért el Anglia ellen, elképesztő produkció, a negyedik gólja pedig túlzás nélkül történelmi találat.

www.globalsoccerapp.com