Vágólapra másolva!
A franciaországi rövidpályás Európa-bajnokság nyitónapján 200 vegyesen és 200 pillangón is aranyérmet szerző Hosszú Katinka szerint tud még ennél jobban is úszni.

"Mivel a Világkupa-sorozat után elég keményen edzettem tíz napig, ez még nem volt annyira éles és jó úszás, mint amit várok magamtól, viszont az is kétségtelen, ilyen komoly versenyen még sohasem kellett negyedóra alatt két ennyire komoly számot úsznom" - nyilatkozta Hosszú. "A kettő között igyekeztem kilépni a valós időből, mélyeket lélegezni, teljesen megnyugtatni a szervezetemet, és ez nagyjából sikerült is."

Forrás: MTI/Illyés Tibor
Hosszú Katinka tompán is verte Európát

A 200 vegyesen bronzérmes, 200 pillangón negyedik Jakabos Zsuzsanna elégedetten értékelt: "Jó volt ez így, egyáltalán nem bánkódom a kétszáz pillangó miatt: az egyik számban nagyon komolyan oda kellett tennem magam, és mivel a kétszáz vegyes volt az, ezért abban is maximumot adtam, a pillére aztán már csak ennyi maradt bennem."

A nap harmadik - saját pályafutásának pedig 14. - rövidpályás Eb-elsőségét Cseh László szerezte 200 vegyesen. "Mivel nem készültem erre a versenyre, nem kis öröm, hogy sikerült ennyire jó időt úsznom" - mondta Cseh.

Bernek Péter révén egy ezüstérem is jutott a magyaroknak csütörtökön. "Úgy érzem, ma egész jól ment, és nem csak az országos csúcs miatt. "Az ezüstéremmel elégedett vagyok, Kaweckit képtelenség megverni rövidpályán, annyira brutálisak a fordulói" - értékelte a 200 hát döntőjét Bernek.