Vágólapra másolva!
A fülöp-szigeteki Manny Pacquiao edzője, Freddie Roach gyanúsnak találja, amint tanítványa következő ellenfelének, Manuel Marqueznek megnőttek az izmai.

A 39 éves mexikói bunyós a Pacquiao elleni, tavalyi bokszmeccs előtt Angel Hernandez erőnléti edzővel kezdett dolgozni, mivel a találkozót két súlycsoporttal Marquez természetes súlya felett, váltósúlyban vívták. Hernandez neve korábban a Marion Jones atlétanő doppingbotránya idején is előkerült, Roach valószínűleg ezt is figyelembe vette, mikor megkérdőjelezte Marquez tisztaságát.

"Ha ezt tisztán csinálja, lehajolok és fenéken csókolom. Marquez alaposan megnőtt és feltűnően izmos lett, ami vörös posztót jelent sokak szemében" - idézte a Profiboksz.hu Roachot. "Vádaskodni viszont nem szeretnék, hiszen az én bunyósaimat is számtalan alkalommal gyanúsították már tiltott szerek használatával. De sajnos ilyen világot élünk, ez is a mindennapok része."

Forrás: AFP/John Gurzinski

Pacquiao erőnléti edzője, Alex Ariza nem osztja Roach véleményét: "Hernandez hihetetlen jó szakember, én nem vádaskodom. Egyszerűen felfogadtak valakit, aki tisztában van a megfelelő táplálkozás és az edzések tudományával. A harmadik meccsükön így már egy teljesen más ökölvívót láttunk Manny ellen. És ez nem azért volt, mert Marquez edzője, Nacho Beristain bármi újat tanított volna neki. Ez Hernandez munkája volt, megváltoztata Marquez fizikumát, amitől még magabiztosabb lett. A keze közé kapott egy nagyon jó, 39 éves bunyóst, és rengeteget fejlesztett rajta."

Marquezt már a tavalyi mérkőzés előtt is doppinghasználattal gyanúsították Pacquiao stábjából, mire a mexikói ökölvívó azt mondta: bármilyen vizsgálatban benne van, amiben az ellenfele is. Az ügynek nem lett folytatása.

A két bokszoló december 8-án már negyedik alkalommal méri össze tudását.