Gigaelbocsátásra készül a Siemens

Vágólapra másolva!
Miután a müncheni központú konglomerátum tegnap bejelentette, továbbterjeszkedik a vasúti üzletágban, mai a napon óriási méretű elbocsátásokról értekezett.
Vágólapra másolva!

4700 fővel építené le a világítástechnikai üzletágát, az Osramot a német cégcsoport - hivatkozik a Bloomberg. A Siemens hivatalos közleménye szerint a költségcsökkentő intézkedéssel megközelítőleg 1 milliárd eurót spórolna a konglomerátum.

A Németország területén kívüli Osram-pozíciók leépítése duplán sújtja a világítástechnikai divíziót, hiszen 2012-ben már összesen 1900 munkahelyet szüntetett meg az Osramnál az anyavállalat. Ez azt jelentheti, hogy körülbelül 34 300-ra csökken a divízió alkalmazotti létszáma.

A leépítés hátterében a vezetőség azon döntése áll, mely szerint mérlegelni kell, megéri-e teljes kapacitással működtetni az Osramot egy olyan zsugorodó piacon, ahol jelenleg is kiélezett a verseny. Radikális vélemények szerint a világítástechnikai társaság ötödét tartaná meg a Siemens a továbbiakban, ami akár további elbocsátásokat is maga után vonhat.

Siemens (Xetra)