Eladáson az Erste és a Raiffeisen

Vágólapra másolva!
Egyaránt eladásra minősítette le az Erste és a Raiffeisen részvényére megfogalmazott ajánlását a Berenberg elemzője vételről, aki nagyobb célár csökkentést is végrehajtott a bankpapírokon. A szakértő lépésének mértéke kissé meglepőnek számít, ugyanakkor mindkét részvény árfolyama meghaladja a Bloomberg által összegyűjtött elemzői konszenzus célárfolyamot.
Vágólapra másolva!

Eladási ajánlással látta el az Erste Bank és a Raiffeisen Bank részvényeit az osztrák Berenberg elemzője. A Raiffeisen esetében a célár csökkentés mértéke kisebb volt, csupán 27 euróra módosult az eddigi 30,6 eurós érték. Az Erstére számított célárfolyam viszont jelentős visszaesést mutat, a friss 13 eurós célérték (korábban: 32,3 euró) mintegy 40 százalékos leértékelődést vetít előre a jelenlegi árfolyamhoz képest.

A lépés az Erste esetében számít meglepetésnek, ugyanis a jelenlegi Bloomberg konszenzus 21,57 eurós célárfolyamot fogalmaz meg a bankpapírra, ami mintegy 4 százalékkal alacsonyabb a pénteki záróárnál. A Raiffeisen esetében is felülértékeltséget mutat a jelenlegi piaci ár a 30,19 eurós célárfolyamhoz képest.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]

Nem helyezett különösebb nyomást a bankpapírok árfolyamára a Berenberg elemzőjének lépése, a Raiffeisen 0,7 százalékos emelkedést, míg az Erste 0,1 százalékost csökkenést mutatott nem sokkal nyitást követően.

Erste Group Bank (Vienna Stock Exchange)

Forrás: [origo]

Raiffeisen International Bank (Vienna Stock Exchange)

Forrás: [origo]