Kártérítés jár a randalírozásért

Mexikóban tomboló amerikai fiatlok, spring break
Vágólapra másolva!
Egy torontói utazási irodát arra kötelezett a bíróság, hogy fizesse vissza azoknak az ügyfeleinek a befizetett díját, akiknek a mexikói tengerparti nyaralását tönkretették az ott vakációzó kanadai diákok.
Vágólapra másolva!

A montreali bíróság döntése alapján a Sunwing Vacations irodának összesen 30 ezer dollárt kell visszafizetnie 19 quebeci ügyfelének, akik a mexikói maja riviérán, a Club Grand Coco Bay üdülőhelyen akartak pihenni 2009 márciusában - írja a Toronto Sun. Ebben azonban megakadályozzák őket azok az ontariói diákok, akik a Spring Breaknek nevezett tanítási szünetüket ünnepelték épp ott.

Forrás: AFP/Notimex
Mexikóban tomboló amerikai fiatalok Spring Break idején

Miután a több busznyi diák megérkezett, az egész hotel életét felfordították a kiabálások és zajok, amelyek egész éjszaka folytatódtak - állt a bíróság indoklásában. A randalírozó, részeg fiatalok többek között lepisiltek a balkonról néhány vendég balkonjára, és üvegtörmeléket hagytak a medence partján. A hotel személyzetének a pezsgőfürdőt is le kellett állítani, mert a víz "zavaros" volt. A törött üvegek miatt egy közeli strandot is le kellett zárni, a hotel képviselője pedig elismerte, hogy teljesen elvesztették az ellenőrzést a szálloda biztonsága felett. A helyzet azután sem javult, hogy hat diákot eltávolítottak a hotelből.

Az iroda utasai azt követelték, hogy a a Sunwing Vacations fizesse vissza a teljes díjat, plusz 500 dollár vigaszdíjat. Az iroda szerint a repülőjegyek árát nem kellett volna visszafizetnie, hiszen a repülés rendben ment. A bíró azonban nem értett egyet, és a teljes összeget megítélte a felpereseknek.