Milliárdos segítség az Alcatel-Lucentnek

Vágólapra másolva!
A szabadabb gazdálkodás reményében 1,6 milliárd eurós hitelcsomagot nyert el a francia telefongyártó a Credit Suisse-től és a Goldman Sachs-tól - értekezik a Bloomberg. A nagyobb mozgástér mellett, hatalmas adósságállományából is faraghat a telekommunikációs cég.
Vágólapra másolva!

1,6 milliárd eurós finanszírozást kap az Alcatel-Lucent a Crédit Suisse-től és a Goldman Sachstól. A vállalat mai közleménye szerint a dollárban valamint euróban denominált hitel 3,5 és 6 év közötti lejáratú lesz, a fő fedezetet pedig a társaság szabadalmai jelenhetik.

A 2006-os Alcatel SA-Lucent Technologies összeolvadás óta Ben Verwaayen, vezérigazgató elsődleges célja a túlzott készpénzköltekezés racionalizálása. Azonban már a hatodik éve nem sikerül 700 millió euró alá nyomni az elköltött készpénzállomány volumenét. Az elnyert hitel arra is teret adhat, hogy a jelenleg több mint 2 milliárd eurós adósságállomány mellett is fenntartható és hatékony működésre legyen képes a francia telefongyártó.

A telekommunikációs vállalat három héttel korábban 16 százalékot emelkedett arra a hírre, hogy tárgyalásokat folytat a cég több bankkal. Éves viszonylatban mégis gyengén muzsikált az Alcatel-Lucent, több mint 30 százalékot zsugorodott ugyanis január első napjához képest.

Alcatel-Lucent (Euronext Paris)