A Synergon és a T-Systems is elbukott az e-útdíj tenderen

Vágólapra másolva!
A Getronics Magyarország Kft. építheti ki a hazai elektronikus útdíjszedési rendszert mintegy 34,89 milliárd forint fejében az Állami Autópálya Kezelő Zrt. tájékoztatása szerint. A felek december 27-én köthetik meg a végső szerződést.
Vágólapra másolva!

A Getronics Magyarország nyerte el az Állami Autópálya Kezelő által kiírt e-útdíj tendert, a befutó 34,89 milliárd forint fejében építheti ki a rendszert. A végső szerződés megkötésére december 27-én kerülhet sor, a rendszer tervezett indulásának időpontja 2013. július 1-je.

Az ÁAK novemberben négy céget kért fel ajánlattételre, a Getronics mellett az osztrák Kapsch, a Magyar Telekom leánya, a T-Systems és a China International Corporation volt a pályázók között, utóbbi konzorciumában a Synergon is helyet foglalt. A Magyar Nemzet korábbi információi is arról szóltak, hogy a Getronics adta a legalacsonyabb ajánlatot, a Kapsch 68,1, a T-Systems 53,4, illetve a China International Corp 47,3 milliárd forintos ajánlata mellett.

A két BÉT-en is jegyzett tőzsdei cég közül a kisebbik, a Synergon érzete meg inkább az elbukott tendert, árfolyama több mint 6 százalékos csökkenést mutat. A Magyar Telekomot nem igazán érintette a döntés, kurzusa jelenleg 0,3 százalékos emelkedésben található.

Synergon

Forrás: [origo]

Magyar Telekom

Forrás: [origo]