Vágólapra másolva!
Elég egy szokatlan mozdulat ahhoz, hogy egy-egy sportoló pár napon belül klikkek millióit begyűjtve az internet megasztárja legyen. A képszerkesztők fantáziáját idén a sztratoszférából leugró Felix Baumgartner és a gólja után félmeztelenül feszítő Mario Balotelli mozgatta meg a leginkább, de Vad II  tévedése is sokakat megihletett.

A foci-Eb-n Mario Balotelli két gólt rúgott a németeknek, döntőbe juttatva ezzel Olaszországot, és a második után félmeztelenül befeszítette az izmait. Talán több mém készült ebből a mozdulatból, mint amennyi gólra futotta az idén a csatártól, december 21-én például még a világvégét is sikerült megakadályoznia.

Pár gyöngyszem, de ez a videó sem rossz:


Az ugrás első számú esélyese, McKayla Maroney amerikai tornásznő - miután rontott, és fenékre esett - blazírt arckifejezéssel vette át az ezüstérmét az olimpián, annál jobban felvillanyozva az internet mémgyártóit. Maroneyt - többek között - a jóképű amerikai evezősök, a Mars-expedíció sikere és a bolygónk lenyűgöző látványa is hidegen hagyta.

Forrás: mckaylaisnotimpressed.tumblr.com


Legendás lett az a mozgókép, amelyen a Manchester United edzője, Sir Alex Ferguson - látszólag - a lekésett busz miatt kapott kisebb idegösszeomlást.

Forrás: [origo]

Volt, aki az olimpiára a macskáját is szívesen benevezte volna, az angolok jót nevettek a megnyitón meglepően szúrósan néző Erzsébet királynő képzelt beszólásain is. De vajon hogyan festene egy műugró zuhanás közben a vécén?

Forrás: www.toxel.com
Itt láthat még több erőlködést

Balotelli mellett honfitársainknak köszönhetjük a foci-Eb másik nagy mémőrületét: John Terry ugyan bőven a gólvonal mögül vágta ki az ukránok lövését, az alapvonalnál tevékenykedő Vad II István nem látott gólt, Kassai Viktor pedig hallgatott az asszisztensére.

Forrás: Twicsy.com


A legnagyobb dobás, Felix Baumgartner sztratoszférából végrehajtott ugrása is sokakat késztetett továbbgondolásra. A kapszulát Orbán Viktor is letesztelte, az osztrák bázisugró mellett pedig Mészöly Kálmán, illetve Mario Balotelli is megjelent (ilyen az, amikor két mémhős találkozik), de a Szomszédok című magyar tv-sorozatba is sikerült utólag belecsempészni a nagyszerű rekordot.