Vágólapra másolva!
Hétfőn jelentette be a Research In Motion, hogy beindult az új érintőképernyős BlackBerry 10 mobiltelefonok tesztelése. Több top amerikai vállalat bevonásával tesztelik a készüléket, és január 30-án, egy New York-i eseményen fognak beszámolni az új telefonnal kapcsolatos további információkról.
Vágólapra másolva!

Hétfőn indult az új BlackBerry 10 típusú okostelefonok úgynevezett béta-tesztelése, melyben 120 amerikai nagyvállalat vesz részt. A Research In Motion (RIM) az utóbbi időben sokat veszített népszerűségéből a vállalatok körében, holott eredetileg a BlackBerry telefonok épphogy a vállalkozások igénye szerint lettek kialakítva. Kezdetben a cégek előszeretettel adtak ilyen típusú telefonokat alkalmazottaiknak, ami megalapozta a RIM sikereit, azonban a fejlesztések elmaradása és a versenytársak folyamatos előretörése miatt a BlackBerry telefonok folyamatosan kikerültek a rivaldafényből.

Az utóbbi időben egyre több cég jelentette be, hogy "szakít" a BlackBerry használattal és más gyártók modelljeit fogják választani a jövőben. Legutóbb például a Booz Allen Hamilton tanácsadócég és állami intézmények (például az Egyesült Államok Bevándorlási- és Vámhivatala) is úgy döntöttek, felhagynak a BlackBerry használatával.

Gőzerővel csaptak bele a tesztelésekbe

A hétfő bejelentés szerint január 30-án, New York-ban lesz egy RIM esemény, ahol a nagyérdemű további információkat kaphat például az új telefon árazását illetően. Az új, érintőképernyős telefon a hagyományos Qwerty billentyűzethez szokott Blackberry felhasználóknak újdonság lesz, de a globális mobilháborúban valószínűleg ez lesz a helyes fejlesztési irány a RIM-től.

Többek között a korábban említett Bevándorlási- és Vámhivatal is úgy döntött, hogy beszáll a tesztelésbe, miután korábban már bejelentette, hogy 2,1 millió dollárt fog költeni 17000 Apple iPhone beszerzésére.

A fejlesztők azzal próbálják megnyerni a potenciális felhasználókat, hogy például beépítenek egy olyan alkalmazást, ami lehetővé teszi a munkával és a magánélettel kapcsolatos dolgok teljeskörű szétválasztását, legyen szó az alkalmazásokról, e-mailekről, vagy bármilyen adatról.

Elemzői diskurzus

A tegnapi kereskedés folyamán nem láthattunk számottevő reakciót a BlackBerry 10-es tesztek beindításának hírére, de ez aligha lehet meglepő. November végén ugyanis óriásit rallizott az árfolyam, amikor a National Bank Financial elemzője megemelte az új készülékre előrejelzett értékesítési számokat 31,6 millióról 35,5 millió darabra. Az új telefon körüli nagy felhajtást ezek alapján már valamennyire beárazta a piac, és az esetleges további emelkedéshez már tényszerű információkra lenne szükség.

Az is elképzelhető azonban, hogy korai volt az öröm, és az új készülék mégsem váltja be a hozzá fűzött reményeket. A UBS elemzője szerint például a cég kilátásai még így sem kedvezőek. A befektetési bank továbbra sem ajánlja vételre a RIM-et, mivel a BB 10-es készülékkel kapcsolatban nem lehet még látni, mennyire lehet sikeres a termék a fogyasztók körében.

Research In Motion

Forrás: [origo]

Hamarosan jelent a cég

Ez a mostani bejelentés talán némileg próbálja háttérbe szorítani a társaság harmadik negyedéves jelentését, ami csütörtökön, azaz december 20-án kerül a nyilvánosság elé. A várakozások szerint a társaság értékesítése 48 százalékkal eshet vissza és az egy részvényre jutó veszteség 35 cent lehet.

Forrás: [origo]