Milyen receptet keres a magyar?

Google+ szolgáltatás, mobilról is elérhető honlapok
Vágólapra másolva!
A Google minden év végén bemutatja a keresési toplistákat, az úgynevezett "Zeitgeist" listákat. A Google a keresőbe világszerte, évente beírt, több mint 1000 milliárd kifejezést összegzi, az így születő keresési toplisták pedig minden évben tükröt tartanak egyes országoknak, és az egész világnak.
Vágólapra másolva!

A népszerű kereséseket kétféle módon mérik. A legtöbbször keresett kifejezések mellett egy összetettebb statisztikai módszerrel a Google az év új kedvenceit, érdekességeit, feltörekvő sztárjait azonosítja. Ehhez az év "megugrott" kereséseit szűrik ki, amelyeknél az előző évhez képest a legnagyobb mértékben ugrott meg a keresések száma, úgy hogy ez a fokozott érdeklődés huzamosabb ideig fent is maradt. A keresési toplisták elkészítéséhez anonim, statisztikailag összesített keresési információkat használnak.

Ez alapján a 2012-ben megugrott keresések Magyarországon a receptek között a következő toplista alakult ki:

  1. csirkemell recept
  2. macaron recept
  3. brassói aprópecsenye recept
  4. padlizsán recept
  5. Sport szelet recept
  6. piskótatészta recept
  7. bodza ital recept
  8. csirkecomb recept
  9. laksagomba recept
  10. Raffaello golyó recept

Különösebben nem vagyunk meglepődve, bár az első két helyezett mégiscsak tragikomikus, hiszen a csirkemellnek szinte semmi köze a konyhaművészethez, a macaron esetében pedig egy házilag megfelelő minőségben elkészíthetetlen, rendkívül kényes és a végéredmény tekintetében túlértékelt francia édességről van szó. A lista a továbbiakban szintén meglepett minket a gombák csirkemellével, a laskagombával, a Raffaellóval és a Sport szelettel pedig lényegében nem tudunk mit kezdeni. És erősen hiányoljuk a magyar lélek egyik alapkövét, a csilis babot.

A diéták közül ezekre kerestek rá a legtöbben:

  1. GI diéta
  2. Dukan diéta
  3. paleolit diéta
  4. léböjt kúra
  5. vércsoport diéta
  6. Norbi update diéta
  7. káposztaleves diéta
  8. alma diéta
  9. fehérje diéta
  10. anyagcsere diéta

A Google idei magyar keresési toplistáit egyébként a Való Világ, az Olimpia, a Megasztár és a bérkalkulátor vezeti.