Vietnámban próbál szerencsét a Starbucks

Vágólapra másolva!
Némi csúszással ugyan, de megnyitja első kávézóját Vietnámban a világ egyik legismertebb cége, a Starbucks. Eredetileg 2012-ben tervezték a megjelenést, végül a nyitásra 2013 év elején kerül sor. A lépéssel tovább erősíti jelenlétét a társaság Ázsiában, ahol már 12 országban van jelen több mint 3300 üzlettel.
Vágólapra másolva!

Már 16 éve van jelen az ázsiai régióban a Starbucks, most pedig újabb országban veti meg a lábát. A Seattle-i székhelyű társaság 2013 elején Vietnámban nyithatja meg az első üzletét. Az eredeti tervekkel némileg csúszott a cég, hiszen 2012 végén akarták megnyitni az első kávézót.

Jelentős szereplőnek számít Ázsiában már most is a Starbucks, hiszen 12 országban több mint 3300 üzlettel rendelkeznek és Kínában már több mint 700-al.

Vietnámban a kávéfogyasztásnak, hiszen Brazília után a világ második legnagyobb kávétermesztőjének számít. A kávépiac fejlettnek számít az országban, ami miatt komolyabb versenyre kell a cégnek felkészülnie, mint Indiában vagy Kínában.

Az ázsiai régiótól hosszabb távon is vaskos növekedésre számít a vállalat, emiatt Kínában 1500-ra akarják hizlalni üzleteik számát 2015-re.

Starbucks (Nasdaq)

Forrás: [origo]