Vágólapra másolva!

Benzinkútnál hagyta el a csapatát

A váratlanul véget ért NHL-bérvita miatt Marcus Johansson leszállt egy kútnál, az utánfutóból kivette a szerelészsákját, és már fordult is vissza. A svéd hokis csapatával közösen döntött így, miután szóbeli megállapodást kötöttek az amerikai klubtulajdonosok és a hokisok szakszervezetének vezetői a szezon mielőbbi beindításáról.

Johansson a Washington Capitals alkalmazottja, de amíg tartott a bérvita, s egyre csúszott a bajnoki idénykezdet az NHL-ben, addig a svéd másodosztályban érdekelt Karlskoga együttesét erősítette. A csapat útban volt Malmőbe, a hétfői bajnoki mérkőzésre, amikor a csatár megkapta a hírt, hogy alighanem mielőbb vissza kell térnie az Egyesült Államokba. Ekkor megegyezett a Karlskoga vezetőivel, hogy jobb, ha nem utazik tovább. Leszállt egy benzinkútnál, az utánfutóból kivette a szerelészsákját, és már fordult is vissza.

Tobias Thermell másodedző csak annyit közölt: elérkezett a pillanat, amikor "MoJo-t" el kell engedniük. Johansson 16 találkozón nyolc góllal és 10 gólpasszal segítette alkalmi csapatát.

Az NHL-es bérvita elvileg lezárult, a feleknek már csak szerződésben kell rögzíteniük a szóbeli megállapodás részleteit. Ha ez megtörténik, nem lesz akadálya, hogy január 19-én megkezdődjön az észak-amerikai bajnokság. A következő napokban több száz hokis tér vissza átmeneti állomáshelyéről amerikai és kanadai kenyéradójához.