Vágólapra másolva!
Már csak Németországban tart a téli szünet a topligák közül, Franciaországban és Angliában pedig kupafordulót rendeztek, jó néhány meglepetéssel. Heti világválogatottunkba büntetőölő kapus, győztes gólt szerző védő, Bernabéuban triplázó középpályás, és a Roma ellen mesterhármast szerző Cavani is bekerült. Na meg Ronaldo, akinek hiába rebesgetik a távozását, a teljesítménye pazar.

Kapus:

Theo Defourny (francia, Rouen): A francia kupában egyetlen párosítás sem akadt, ahol két élvonalbeli együttes játszott egymással, ennek ellenére hullottak a Ligue 1-es klubok. Az Ajaccio a harmadosztályú Rouentól kapott ki tizenegyesekkel, mivel a hazaiak kapusa a büntetőpárbajban háromszor is védeni tudott.

Hátvédek:

Abdoulay Konko (francia, Lazio): A rómaiak továbbra is tartják magukat a második helyen a Serie A-ban, noha az évet egy izzadtságszagú győzelemmel kezdték a Cagliari ellen. A vendégek egészen a 79. percig vezettek 1-0-ra, ám ekkor Konko megszerezte első gólját a klub színeiben, csapata pedig megfordította a meccset.

Emir Szpahics (bosnyák, Sevilla): Az andalúzok öt mérkőzés óta nem nyertek a bajnokságban, így nagyon jól jött a Málaga elleni siker. Pedig sokáig úgy tűnt, hogy maximum egy pont lesz a klub jutalma, de a 83. percben Szpahics megszerezte a mindent eldöntő találatot.

James Collins (walesi, West Ham United): A londoniak középhátvédje nem különösebben gólerős játékos, eddigi karrierje során összesen 17 találatot ért el, korábban sohasem duplázott. A Manchester United elleni kupameccsen azonban ez is összejött neki, két kísértetiesen hasonló fejesgólt ért el.

Kieran Gibbs (angol, Arsenal): A 23 éves balhátvéd az utóbbi időben hétről hétre kiváló teljesítményt nyújt, és az évet is remekül kezdte. Már a Southampton elleni bajnokin is a mezőny egyik legjobbja volt, az FA-kupában a Swansea City ellen pedig egy látványos kapásgólt szerzett.

Középpályások:

Clint Dempsey (amerikai, Tottenham): A sokoldalú játékos egyelőre még nem alapember a Spursnél, de az elmúlt hetekben nyújtott teljesítményével könnyen beverekedheti magát a csapatba. A Reading elleni bajnokin csak az utolsó negyedórára cserélték be, de így is gólt szerzett, majd az FA-kupában a Coventry City ellen kezdőként duplázott.

Tristán Boubaya (francia, Epinal): A címvédő Lyon számára már az első akadálynál véget ért a francia kupa, ugyanis büntetőkkel vereséget szenvedett a harmadosztályban utolsó előtti helyen álló Epinaltól. 120 perc után 3-3-ra végeztek a csapatok, a hazaiaktól az algériai származású védekező középpályás kétszer is betalált.

Xabi Prieto (spanyol, Real Sociedad): Ha egy futballista vendégként mesterhármast szerez a Santiago Bernabéu stadionban, akkor elégedett lehet a teljesítményével, de a baszk középpályás valószínűleg mégsem volt maradéktalanul boldog a Real Madrid elleni bajnoki után, mert csapata így is kikapott.

Cristiano Ronaldo (portugál, Real Madrid): Folyamatosan tartják magukat a pletykák, hogy a portugál klasszis távozni akar Madridból, de a teljesítményén ebből semmi sem látszik. A Real Sociedad ellen Ronaldo a csapatkapitányi karszalagot is megkapta, és két góllal járult hozzá ahhoz, hogy a Real 4-3-ra megnyerte az összecsapást.

Csatárok:

Edinson Cavani (uruguayi, Napoli): Remekül megy a római csapatok ellen az uruguayi támadónak, hiszen ebben a szezonban már szerzett egy mesterhármast a Lazio ellen, most pedig az AS Roma kapuját is háromszor vette be, így összesen már 16 gólnál jár a Serie A-ban.

Robin van Persie (holland, Manchester United): Egészen fantasztikus formában van a Vörös Ördögök támadója, akinek leigazolása nagy húzás volt Alex Fergusontól. Van Persie január elsején két gólt szerzett a Wigan Athletic elleni bajnokin, majd az FA-kupában az utolsó percben mentette meg csapatát a kieséstől a West Ham United ellen.

www.globalsoccerapp.com