Nem biztos, hogy Matolcsy jegybankelnök lesz

Vágólapra másolva!
Bár egyes hazai lapok Matolcsy Györgyöt látják legnagyobb esélyesnek a jegybank március elején megüresedő elnöki székébe, a Népszabadság kormányközeli forrásai nem esküdnek meg rá, hogy a nemzetgazdasági miniszter biztosan megörökli majd a pozíciót.  
Vágólapra másolva!

A lap értesülései szerint " Matolcsy már vágja a centiket, boldogan mosolyog", pedig a kormányközeli források nem veszik biztosra, hogy a jegybankelnöki pozíciót megörökli majd a miniszter. Egyesek nem zárják ki ugyanis, hogy Matolcsy nagyköveti posztot fog kapni, vagy egy stratégiai kutatóintézet vezetését veheti át.

Az előttünk álló időszak a jegybankelnöki pozíció öröklésével kapcsolatos találgatásokkal, és az ezek miatt egyre fokozódó piaci feszültséggel fog telni. A legtöbb piaci szereplő várakozásai szerint Matolcsy jelölése a posztra csak fokozná a befektetői aggodalmakat és akár tovább is ronthatná a magyar eszközök megítélését.

Bár a jegybankelnöki pozíció várományosának személyét egyelőre nagy kérdőjelek övezik, a legtöbb hazai forrás egybehangzóan állítja, hogy Matolcsy megüresedő helyének Varga Mihály lehet a várományosa, aki - Rogán Antalhoz hasonlóan - már jelezte, hogy nem aspirál a jegybankelnöki pozícióra.