Justin Timberlake készen áll a zenélésre

Justin Timberlake a stúdióban
Vágólapra másolva!
A színész-énekes sok év kihagyás után újra készen áll arra, hogy zenéljen. Hétfőn többet tudunk.
Vágólapra másolva!

Hatalmas várakozás előzte meg Justin Timberlake bejelentését, amiről azt lehetett tudni, hogy valahogy a zenéhez lesz köze. Ehhez képest a YouTube-ra felkerült egyperces videónak a lényege csak annyi: "készen állok" a zenélésre. Bővebben arról van szó, hogy Justin Timberlake nem azért nem adott ki már több mint hat éve új lemezt, mert nem érdekli a zene - épp ellenkezőleg: pont azért, mert annyira fontos neki, hogy a tökéletesség megszállottja. "Nem akarok semmi olyasmit kiadni a kezem közül, amit nem szeretek. És az ilyesmi nem jön mindennap. Várni kell rá." Ugyanakkor a sztár honlapján elindult egy visszaszámlálás, ami hétfőn fog lejárni.

Nagy kérdés, hogy mi fog akkor történni - erről rengeteg pletyka van, a leginkább elterjedt szerint egy új szám jön, aminek Timbaland a producere (vele készült az utolsó Justin Timberlake-lemez, bár a producer csillaga azóta eléggé leáldozott), illetve talán Beyoncé, esetleg Jay-Z is vendégeskedik benne. De arról is lehet olvasni, hogy egyes névtelen források szerint nem egyetlen szám, hanem egy teljes nagylemez érkezik hétfőn; a füles szerint húsz számot vett fel a Timberlake-Timbaland páros.

Justin Timberlake az 'N Sync fiúbanda tagjaként lett híres, aztán 2002-ben, majd 2006-ban adott ki egy-egy szólólemezt. Az első is sikeres volt, de az utóbbi szólt igazán nagyot: a FutureSex/LoveSounds nemcsak hogy több mint tízmillió példányban kelt el világszerte, hanem a kritikusok körében is nagy becsben áll, rendre az évtized legjobb albumai között emlegetik. Ehhez képest Timberlake azóta főleg színészkedik, tech-guruskodik (a MySpace-t kellene neki új életre keltenie) üzletemberkedik, jótékonykodik stb. 2006 és 2009 között csak egy-egy slágerben vendégeskedett, azóta pedig ennyi sem történt vele zenei téren, pedig sokan hiányolják; tavaly nagy siker lett egy erről szóló vicces videó. (Ebben az egyik szereplő azt mondja: "Justin Bieberre nem tudok masztizni"; egy másik pedig azért nem tud beszélni, mert azt hitte, új Timberlake-számot hall, pedig csak a SexyBackből készült magyar techno-remix (!) szólalt meg a rádióban.)