Vágólapra másolva!
Sándor Györgynek tíz meccse van arra, hogy meggyőzze a szaúdi klub vezetőit arról, érdemes őt újabb két évre leigazolniuk. A Videoton csapatkapitánya kölcsönben igazolt az al-Ittihadhoz.

Sándor György csütörtökön sikeresen átesett az orvosi vizsgálaton Szaúd-Arábiában, és már edzett is az al-Ittihad csapatával, amely fél plusz két évre szerződtette. A 28 éves válogatott középpályás az idény végéig, kölcsönben szerepel új együttesében, amelynek opciója van arra, hogy további két évre megszerezze.

"Kicsit elhúzódott a szerda délután, átestem a kötelező vizsgálatokon, aztán aláírtuk a papírokat, így az edzésre épphogy csak beestem. Estefelé már kellemes az idő, de felkészítettek: ahogy közeledik a nyár, úgy lesz egyre durvább a hőség. Április végéig tart a szezon, mert májustól már elviselhetetlen, futballra legalábbis alkalmatlan a hőmérséklet. Azt mondják, Dzsiddában még a leginkább tűrhető a nyár - ez 45 fokot jelent" - idézte az F-group.hu közleménye Sándor Györgyöt.

A Videoton volt csapatkapitánya hozzátette: most nem foglalkozik a külső körülményekkel, mivel javában tart a szaúdi bajnokság, a játékosok formában vannak, éppen ezért rögtön fel kell vennie a ritmust, hiszen tíz meccs van már csak hátra az idényből. "A Videoton szakmai vezetésétől kaptam a téli szünetre programot, amit becsülettel csináltam is, de a labda nélküli munka nem ugyanaz, mint a közös gyakorlások. Nekem úgy tűnik, az itteni futball a brazil és az afrikai stílus keveréke, sokat támadnak a csapatok, a játékosok örömmel egy az egyeznek. Nálunk spanyol edző igyekszik sikerre vezetni a csapatot."

Az al-Ittihad Sándor szerint patinás egyesület, minden évben a bajnoki címért vagy kupagyőzelemért harcol. Jelenleg hetedik a bajnokságban, 21 gólt kapott, a középpályás úgy véli, hogy ezen a téren mindenképpen fejlődnie kell az együttesnek.

Forrás: F-group.hu

"A válogatott szünet után, 25-én játszunk először, ahol akár már be is mutatkozhatok. Eddig minden nagyon barátságos, segítőkészek az emberek. Más a kultúra, mások a szokások, sajátos a konyha, de biztosítottak: az itt szereplő külföldiek mindegyike jól érezte magát az országban" - tette hozzá.

"Tudomásom szerint Gyuri az első magyar futballista, aki Szaúd-Arábiába igazol" - értékelte Sándor klubváltását menedzsere, Filipovics Vladan. "Nagy dolognak tartom ezt a szerződést, mert a klub ebben a térségben komoly elismerésnek örvend. Nyolcszor nyert bajnokságot, kétszer ázsiai Bajnokok Ligáját, neves játékosok szerepeltek a csapatban, jelenleg is három légiós erősíti a keretet, Gyuri lesz a negyedik. Az elmúlt években hatalmasat fejlődött a szaúdi liga, a tulajdonosok óriási pénzeket öltek az egyesületekbe. Ugyanakkor követelnek is, éppen ezért Gyurinak kihívást jelent ez a lehetőség, de ismerem a képességeit, tudom, hogy gyorsan beváltja a hozzá fűzött reményeket. Óriási szeretettel fogadták, sok szurkoló jött elénk a reptérre."

A játékosügynök úgy látja, a Videoton Európa Liga-szereplésének a híre Ázsiába is eljutott, Sándor játéka meggyőzte a klubot, és hasonló szerepkörben várnak tőle kimagasló teljesítményt. "Azért is fontos lenne, hogy sikeres legyen a szaúdi időszak, mert ez Ázsia felé újabb kaput nyithatna a magyar futballisták számára."