Olajipari céget nézett ki magának a milliárdos befektető

Vágólapra másolva!
1,56 százalékos részesedést szerzett az aktivista befektető, Carl Icahn a világ legnagyobb tengeri olajfúrásokkal foglalkozó társaságában, a Transoceanban. Icahn ráadásul tovább akarja növelni a tulajdonát a vállalatban, 3 százalékos pakkot szeretne összeszedni. Közel 3 százalékot emelkedett a részvény a hírre.
Vágólapra másolva!

A világ legnagyobb tengeri olajfúrásokkal foglalkozó vállalata, a Transocean ma reggel jelentette be, hogy az aktivista, milliárdos befektetők, Carl Icahn 1,56 százalékos részesedést szerzett a társaságban és a jövőben 3 százalékra szeretné hizlalni pakkját. A közlemény szerint közel 700 millió dollár értékben vett részvényt a guru.

A bejelentésre tíz nappal azután került sor, hogy kiderült, a Transoceannak 1,4 milliárd dollárnyi büntetést kell fizetnie a 2010-es mexikói-öbölbeli olajkatasztrófa miatt, hiszen a BP tulajdonában lévő olajfúrótorony építésében és üzemeltetésében részt vettek. A döntés után viszont jó reagált a papír, masszív emelkedésbe kezdett bele.

A mai közleményre közel 3 százalékot ugrott a részvény, de a tavaly év végi záróárhoz képest már nagyjából 25 százalékot száguldott a papír.

Transocean napi grafikon (SIX - Swiss Exchange)

Forrás: [origo]