Vágólapra másolva!
A Sapa Fehérvár AV19 - mivel az alapszakaszban csak a kilencedik helyen végzett - az alsóház kedden rajtoló küzdelmeit két bónuszponttal kezdi meg az osztrák jégkorongligában (EBEL).

A Volán előtt áll a cseh Znojmo (4 bónuszpont) és a Red Bull Salzburg (3). A szlovén Olimpija Ljubljana - a keddi ellenfél - 1 ponttal vág neki a csatának. A Dornbirn és az Innsbruck nem vitt magával pontot.

Az alapszakasz első hat helyezettje már bejutott a rájátszásba, hozzájuk csatlakozik majd az alsóház két legjobbja. Minden csapat egy hazai és egy idegenbeli mérkőzést vív. A tízfordulós középszakasz február 22-én zárul.

Id. Ocskay Gábor szakosztály-igazgató az MTI-nek hétfőn elmondta: a szezon elején bízott benne, hogy sikerül az első hat között végezni az alapszakaszban - igaz, úgy fogalmazott: az a csodakategóriába tartozott volna -, ám hamar látni kellett, hogy a tavalyihoz képest gyengült a keret.

"Voltak egyéb problémáink, edzőváltás, formaingadozás, ami kihatott a rendszerre, emiatt most az alsóházba kényszerültünk. Reménykedem, hogy így is sikerül a playoffba jutás. Keddtől mindenkinek a jó játékára van szükség!" - mondta id. Ocskay.