Vágólapra másolva!
Tökéletes taktikával, iskolajátékkal nyolcgólos győzelmet aratott a magyar férfikézilabda-válogatott Lengyelország ellen, így szerdán már Dánia ellen a vb-negyeddöntőben bizonyíthat. Mocsai Lajos szövetségi kapitány a csapategységet dicsérte, és azt ígérte, a fiúk nekiugranak az Európa-bajnoknak is.

"A siker alapja a szervezett védekezés volt, és ehhez párosult a nagyszerű kapusteljesítmény" - nyilatkozta a mérkőzést követően Mocsai Lajos szövetségi kapitány a Sport1-nek.

"Az ellenfél nagy lövőit sikerült lefognunk, lezártuk a területeket, belekényszerítettük őket a gyors lövésekbe, Mikler pedig jól védett. Folyamatos cserékkel mindig volt erő a védőfalunkban, és jól tudtuk, ha a nagytestű lengyeleket futtatjuk, akkor felőrlődnek, elfáradnak, és a lerohanásaink így egyre hatékonyabbakká válnak."

Forrás: AFP/Javier Soriano

A kapitány elmondta, nagyon jól reagált a csapat a szoros emberfogásra is, amikor Nagy Lászlót így próbálták semlegesíteni, akkor maradt hely a többiek számára.

"Öt-öt ellen szét tudtuk úgy szedni a védelmet, ahogy szerettük volna. Ráadásuk labdákat szereztünk, tudtunk gyors gólokat lőni, szenzációs volt a csapatkohézió. A világ legjobb nyolc csapata közé tartozunk, és ez óriási öröm a magyar kézilabdázásnak. Nekiugrunk a dánoknak is, és az ilyen erővel, hozzáállással és koncentrációval ott is komoly eredményt lehet elérni."